België

Bij onze zuiderburen zijn er bijzonder veel prachtige dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes hebben prachtige namen die bij menigéén een glimlach op het gezicht toveren. Vooral de kleinere dorpjes in de kuststreek en in de Ardennen zijn populaire vakantie bestemmingen. Grote hotels zul hier vaak niet vinden maar wel prachtige vakantiehuizen en knusse Bed&breakfast’s. Voor wie op zoek is naar het authentieke België zijn de kleine dorpjes zeker een aanrader. Hier vindt men nog de ouderwetse sfeer en gemoedelijkheid die men van Begie mag verwachten. Wie de Belgische dorpsbewoners in zijn natuurlijke habitat wil zien moet de plaatselijke kroeg bezoeken. Na het dagelijkse kroegbezoek is daarna een bezoek aan de plaatselijke friettent een must.

Ardennen

In de Ardennen vindt u tal van schitterende dorpjes met elk hun eigen karakter en veelal hun eigen bier en kaassoort. Hoewel er redelijk wat toeristen naar de Ardennen komen hebben de dorpen veel van hun authenticiteit behouden.

» dorpen in Ardennen

Belgische Kust

De Belgische Kust is een kuststrook die in het westen van België ligt. De Noordzeekust telt hier verschillende dorpen en één stad: Oostende. Ondanks de verstedelijking is er voldoende moois terug te vinden aan de kust, waaronder prachtige stranden.

 

» dorpen in Belgische Kust

Centraal België

Hiermee bedoelen we midden België ten Westen va de Ardennen en ten oosten van de kust. Brussel als grote stad ligt hier in het midden. Naast deze grote stad kent deze regio vele mooie Vlaamse en Waalse dorpjes.

» dorpen in Centraal België