Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Han-sur-Lesse

Het dorp Han sur Lesse dankt zijn bekendheid aan het feit dat één van de grootste toeristische attracties van de Ardennen net buiten het dorp ligt.

Han sur Lesse is het dorp rondom een van de grootste attracties van de Belgische Ardennen, namelijk de grotten van Han. Het leven in het dorp is bijna volledig gericht op deze toeristische attractie. Het dorp kent slechts een handvol woonhuizen. De rest is gevuld met restaurants, cafés, hotels en uiteraard één kerk. Enkele hiervan getuigen van de al lange toeristische traditie van dit dorp. Net zoals veel van de andere dorpen in de Ardennen mag uiteraard het oorlogsmonument voor zowel de Eerste als Tweede wereldoorlog niet ontbreken. Ook in Han sur Lesse hebben deze oorlogen hun sporen achtergelaten. En hoewel het niet het mooiste dorp is van de Ardennen is het zeker wel een bezoekje waard en een leuke attractie op een regenachtige vakantiedag.

De grotten van Han is uiteraard een van de belangrijkste toeristische attracties van de Ardennen. Al sinds de 19e eeuw komen hier “avonturiers”om de druipsteengrotten te bewonderen. De grotten zij ontstaan door de rivier de Lesse die hier door de rots heen stroomt. Deze baanden zich een weg door het kalksteen waardoor grote ruimte en tunnels ontstonden. De grote stalactieten en stalagmieten die men hier vindt ontstonden door het regenwater wat van bovenaf door de rots heen sijpelde. Dit regenwater loste op zijn weg naar beneden klakdeeltjes op die, zodra ze in contact kwamen met de lucht in de grot, werden omgezet in hard kalksteen. Zo ontstonden de soms metershoge zuilen in de grot. Met een groei snelheid van soms maar 2 à 3 cm per eeuw zijn een aantal van deze druipstenen dus honderden duizenden jaren oud. Naast de grot kan men tegenwoordig een dag spenderen op het domein van de grotten van Han. Om een bezoek nog aantrekkelijker te maken is er een speeltuin, dierenpark en prehistorisch museum toegevoegd aan de bijzonderheden van het dorp.

Hier ligt Han-sur-Lesse

Weersverwachting Han-sur-Lesse

vandaag
23° / 14°
morgen
19° / 13°
13 jul
18° / 12°
14 jul
20° / 8°
15 jul
26° / 10°
Meer weer van Han-sur-Lesse op klimaatinfo.nl

Meer informatie