Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lacuisine

In het zuidelijke deel van de Belgische provincie Luxemburg ligt het dorpje Lacuisine. Het dorpje ligt niet ver van de Franse grens in één van de meanders van de Semois.

Lacuisine is lang een zelfstandige gemeente geweest maar sinds de gemeentelijke herindeling van 1977 is het een deelgemeente van Florenville geworden. In het dorp zijn naast de kerk, een oude watermolen en enkele restaurants maar weinig bijzonderheden te vinden. De naam van het dorp is echter wel bijzonder. La Cuisine is het Franse woord voor keuken en wordt vaak geassocieerd met een duurder restaurant. Deze naam dankt het dorp aan de graven van Chiny die in dit gebied kwamen jagen. Ze lieten op de plaats van het huidige dorp hun keukens opbouwen. De keukens verdwenen maar de naam bleef.

 

Lacuisine is in de zomermaanden een populaire toeristische bestemming. Dit voornamelijk door de prachtige natuurgebieden die er in de buurt van het dorp te vinden zijn. Als het water hoog genoeg staat kun je op de Semois kajakken en waterfietsen. Het is ook toegestaan om te vissen op deze rivier je moet dan echter wel in het bezit zijn van een vergunning.

Hier ligt Lacuisine

Lacuisine

Weersverwachting Lacuisine

vandaag
1° / -2°
morgen
4° / 0°
1 dec
1° / -2°
2 dec
1° / -5°
3 dec
0° / -5°
Meer weer van Lacuisine op klimaatinfo.nl

Meer informatie