Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lavaux-Sainte-Anne

In het oostelijke deel van de provincie Namen aan het riviertje de Winche ligt het dorpje Lavaux-Sainte-Anne. Aan de rand van dit dorp ligt het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne dat tegenwoordig een aantal musea huisvest.

Lavaux-Sainte-Anne is een klein dorpje met slecht enkele honderden inwoners in de gemeente Rochefort. Het dorp heeft een eigen afrit op de autosnelweg is daarom erg gemakkelijk te bereiken. Het verlaten van het dorp is echter wat lastiger aangezien er hier geen oprit is voor de snelweg. In het dorp zelf is er niet veel te beleven, het moet zijn schoonheid hebben van het in het dorp gelegen kasteel, wel bevindt er zich op het marktplein een hotel met een restaurant.

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is van origine een burcht en stamt uit de dertiende eeuw. Pas in de zeventiende eeuw werd de burcht verbouwd tot het huidige kasteel. Het kasteel is sinds de twintigste eeuw toegankelijk voor publiek. In 2004 heeft er hier een grote restauratie plaatsgevonden en zijn de musea aangepast aan de moderne tijd. In het kasteel bevindt zich een museum over het Leven van de heren, een natuurmuseum en een museum over het Landelijke leven in de Famenne.
De tuinen van het kasteel zijn ook opengesteld voor het publiek. Dit noemen ze zelf de de vochtige zone. De tuin bestaat uit een vijver, een moeras en een aantal weiden. In dit gebied leven verschillende bijzondere diersoorten. Het mogelijk een kleine wandeling te maken door dit natuurschoon. Bij het kasteel is er tevens een museumshop en een klein restaurant te vinden.

Hier ligt Lavaux-Sainte-Anne

Weersverwachting Lavaux-Sainte-Anne

vandaag
18° / 6°
morgen
19° / 12°
15 jun
16° / 11°
16 jun
16° / 12°
17 jun
19° / 15°
Meer weer van Lavaux-Sainte-Anne op klimaatinfo.nl

Meer informatie