Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wéris

Wéris is een mooi klein dorp in de gemeente Durbuy in de Belgische Ardennen. Wéris is één van de dorpen in Wallonié die tot de Les Plus Beaux Villages de Wallonie behoord.

Het gebied waar Wéris zich bevindt wordt al sinds de prehistorie bewoond. In de buurt van het dorp zijn er meerdere soorten megalieten te vinden die uit deze periode stammen. Er zijn zowel dolmen en menhirs te vinden. De bekende prehistorische bouwwerken zijn de Dolmen van Wéris en de Dolmen van Oppange. De grootste is de Menhir Danthine die bijna vier meter hoog is.

Het dorp Wéris is dankzij de vondst van de verschillende megalieten een populaire toeristische attractie geworden. In het dorp bevinden zich meerdere cafés en restaurants met volle terrassen dankzij de prehistorische stenen. In het dorp starten er een aantal wandelingen in verschillende lengtes die je langs de bekendste dolmen en menhirs brengen.

Wil je meer weten over de makers van de dolmen dan kun je terecht in het Megalietenmuseum in het dorp. In het museum worden er rondleidingen gegeven. Niet van alle stenen in de omgeving van het dorp, die men de naam megaliet heeft gegeven is met zekerheid vast te stellen of dat daadwerkelijkheid zo is. Zo vermoed men dat het duivelsbed of Lit du Diable een natuurlijk gevormde steen is.

Hier ligt Wéris

Weersverwachting Wéris

vandaag
23° / 14°
morgen
19° / 13°
13 jul
18° / 12°
14 jul
20° / 8°
15 jul
26° / 11°
Meer weer van Wéris op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Wéris informatie
Wéris klimaatinfo
Wéris toerisme
wikipedia
Ardennen voor beginners
Alles over de Ardennen