Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Belgische Kust

Mooiste dorpjes van Belgische Kust

De Belgische Kust is een kuststrook van ongeveer zeventig kilometer. Aan de noordkant grenst deze bij Het Zwin aan Nederland, in het zuiden is het de plaats De Panne die bijna tegen de grens met Frankrijk aan ligt. De kust in zijn huidige vorm is ontstaan door inpoldering en ontwatering. Oorspronkelijk heeft kent de kust van België een veel ongelijkmatigere vorm met daarvoor zelfs enkele eilanden en zandbanken. Het toerisme aan de Vlaamse kust is in de loop van de negentiende op gang gekomen. Toen concentreerde zich dat vooral nog in Oostende. De grote groeispurt is pas een eeuw later op gang gekomen: in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De snelheid waarin de vraag naar accommodaties en woningen toenam heeft ervoor gezorgd dat er een flinke mate van verstedelijking heeft plaatsgevonden. Op sommige plekken beginnen dorpen al met elkaar te vergroeien. De fraaie villa’s, de brede zandstranden en de diverse bezienswaardigheden aan de kust zorgen ervoor dat er tussen de vele hoogbouw in toch voldoende plek is voor schoonheid.

Blankenberge

Belgische Kust

Blankenberge behoort tot de belangrijkste en meest populaire badplaatsen aan de Belgische Kust. Het uiterlijk zal je niet direct betoveren. Dat is een erfenis van de snelle opkomst van het toerisme in de vorige eeuw.

Knokke

Belgische Kust

Knokke is een dorp binnen de gemeente Knokke-Heist. Het dorp wordt over het algemeen gezien als de chique badplaats van de Vlaamse kust. Dit is de plek waar het toerisme langs de kuststrook als één van de eerste plekken tot ontwikkeling is gekomen.

Lissewege

Belgische Kust

Lissewege is een prachtig klein dorpje in Vlaanderen niet ver van de Vlaamse kust. Het dorp ligt in de deelgemeente Lissewege waar ook de Zeebrugge en Zwankendamme onder vallen.