Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blankenberge

Blankenberge behoort tot de belangrijkste en meest populaire badplaatsen aan de Belgische Kust. Het uiterlijk zal je niet direct betoveren. Dat is een erfenis van de snelle opkomst van het toerisme in de vorige eeuw.

Wie echter voor het strandleven naar de Belgische kuststrook komt die zal in Blankenberge een geweldige bestemming zien. Het lange en vrij brede zandstrand is volop gevuld met beach clubs die variëren van gezellige familieclubs tot hippe strandclubs waar vooral jong en in mindere mate oud lekker van het strandleven komt genieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wie zijn blik richt op het westen die zal de muur van hoogbouw langs de kuststrook niet zien. Het enige wat dan in je gezichtsveld te vinden is, is strand, zee en mensen die genieten van het heerlijke strandleven in Blankenberge. Aan de kust bij Blankenberge staat de Belgium Pier. Dit is de enige pier die je aan de Belgische kust zult vinden. De Pier is aan het begin van deze eeuw prachtige gerestaureerd. Het bouwwerk richt zich vooral op ontspanning. Er zijn meerdere horecazaken en tentoonstellingsruimtes verzameld op deze pier.

Voor dagen dat het geen strandweer is biedt Blankenberge het nodige aan vertier. Zo is er het Serpentarium waar je allerlei soorten slangen kunt bewonderen, zijn er amusementshallen, kun je midden in het dorp midgetgolfen en kent Blankenberge een prachtige bewaard gebleven stadhuis. Dit gebouw stamt uit de zeventiende eeuw en behoort tot de oudste bewaard gebleven gebouwen van Blankenberge. Voor museumliefhebbers is er het Belle Epoque Centrum waar je van alles te weten komt over de Belle Epoque in Blankenberge.

Hier ligt Blankenberge

Weersverwachting Blankenberge

vandaag
17° / 13°
morgen
18° / 13°
20 mei
18° / 13°
21 mei
18° / 13°
22 mei
17° / 14°
Meer weer van Blankenberge op klimaatinfo.nl

Meer informatie