Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Knokke

Knokke is een dorp binnen de gemeente Knokke-Heist. Het dorp wordt over het algemeen gezien als de chique badplaats van de Vlaamse kust. Dit is de plek waar het toerisme langs de kuststrook als één van de eerste plekken tot ontwikkeling is gekomen.

Knokke kent twee gezichten. Langs het strand zie je bebouwing die te vergelijken is met die van andere badplaatsen zoals Blankenberge en Oostende. Langs het strand loopt een lange boulevard: de Zeedijk. Aan de Zeedijk zie je vooral appartementengebouwen staan van ongeveer zes tot acht verdiepingen hoog. Achter deze gebouwen zie je het tweede gezicht van Knokke: villa’s in allerlei stijlen die de grandeur van Knokke nog enigszins bevestigen. Want eerlijk gezegd vraag je je af waarom rijke Vlamingen en ook Nederlanders zoveel geld neertellen voor een plek in Knokke. Met de hedendaagse vliegtarieven kun je net zo goed iets in Spanje kopen.

Misschien is het wel de aanwezigheid van de grote hoeveelheid beachclubs. Op het zand van het noordzeestrand barst het van de clubs waar je tegen betaling kunt vertoeven op strandbedden en indien gewenst ook onder een parasol. Hier op het strand realiseer je je op een warme zomerse dag hoe fijn Knokke kan zijn. Met je rug naar de bebouwing geniet je van het uitzicht op de zee, waar zo af en toe de containerschepen voorbijgevaren komen. ’s Avonds ga je lekker mosselen eten in één van de vele brasserieën die Knokke rijk is of een gokje wagen in het casino.

Hier ligt Knokke

Weersverwachting Knokke

vandaag
6° / 5°
morgen
7° / 4°
7 dec
5° / 3°
8 dec
9° / 5°
9 dec
9° / 8°
Meer weer van Knokke op klimaatinfo.nl

Meer informatie