Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Namen

Mooiste dorpjes van Namen

Namen is één van de vijf provincies van het Waals gewest en één van de tien Belgische provincies. De oorsprong van deze provincie is te vinden in het Franse departement Samber en Maas, maar werd in het begin van de negentiende eeuw de provincie Namen. De hoofdstad van de provincie is de stad Namen. Andere grote en bekende plaatsen in de provincie Namen zijn, Sambreville, Andenne Gembloers, Ciney, Dinant en Rochefort. Naast deze grotere plaatsen zijn er behoorlijk wat prachtige dorpen in deze bijzondere Belgische provincie te vinden. De belangrijkste rivier van de provincie Namen is de Maas. Deze rivier loopt als een rode draad langs de belangrijkste en bekendste plaatsen van deze omgeving.
Het grootste deel van de provincie Namen is terug te vinden in de Belgische Ardennen. Kleinere delen van de provincie maken echter deel uit van Condroz plateau en het Fagne-Famenne reliëf. De verschillen met andere plaatsen die op de uitlopers van de Ardennen liggen is echter klein waardoor er gemakshalve vanuit gegaan wordt dat de hele provincie in de Ardennen ligt.

Bouvignes-sur-Meuse

Ardennen

Bouvignes-sur-Meuse is een middeleeuws plaatsje dat vlak bij de stad Dinant ligt. Opvallend feit is dat deze tegenwoordige broederplaatsen vroeger gezworen vijanden waren.

Celles

Ardennen

Celles is een oud Romaans Dorpje in de provincie Namen en behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië. Celles is een deelgemeente van de gemeente Houyet.

Crupet

Ardennen

Crupet ligt in de deelgemeente Assense in de provincie Namen. Crupet behoort tot de mooiste dorpjes van Wallonië en is opgenomen op de lijst van Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Froidfontaine

Ardennen

Froidfontaine is een klein gehucht gelegen op de bedevaartsroute naar Beauraing. Het dorp ligt in de Pays des Vallées en ligt slechts enkele meter van de Franse grens vandaan.

Lavaux-Sainte-Anne

Ardennen

In het oostelijke deel van de provincie Namen aan het riviertje de Winche ligt het dorpje Lavaux-Sainte-Anne. Aan de rand van dit dorp ligt het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne dat tegenwoordig een aantal musea huisvest.

Profondeville

Namen

Prodondeville is een kleine dorpje en een gemeente in de provincie Namen. Door de ligging van het dorp aan de Maas komen er jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar dit in eerste instantie wat gewoontjes ogende dorp.

Spontin

Ardennen

Spontin ligt in de provincie Namen in de gemeente Yvoir aan de rivier de Bocq. Spontin was tot aan de fusie der gemeente van België een zelfstandige gemeente.