Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Profondeville

Prodondeville is een kleine dorpje en een gemeente in de provincie Namen. Door de ligging van het dorp aan de Maas komen er jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar dit in eerste instantie wat gewoontjes ogende dorp.

Profondeville is te vinden aan de Maas tussen de twee steden Dinant en Namen. Langs de Maas is een prachtig wandelboulevard te vinden en natuurlijk de Ravel-route die bij de oorsprong van de Maas begint en zich een weg baant door Frankrijk, België en Nederland. Het mooiste en belangrijkste gebouw van het dorp is zonder twijfel de Saint-Remy kerk. In het dorp zijn verder enkele “gratis” tennisvelden en een leuke kinderspeeltuin. Combineer dit met gezellige cafeetjes die uitkijken over de Maas en je hebt een heerlijke pitstop gevonden tijdens je fietstocht langs de Maas.

Net buiten het dorp bevindt zich een saffraankwekerij. Saffraan staat bekend als het duurste kruid ter wereld en komt normaal gesproken uit exotische landen zoals Iran of één van de zuidelijk gelegen Europese landen. Toch is er in Profondeville een heuse saffraankwekerij te vinden. Wie het interessant vind is altijd welkom om de kwekerij te bezoeken. De saffraan uit Profondeville staat bekend als zeer hoogwaardig van kwaliteit.

Op de top van één van de heuvels rondom het dorpje Profondeville is één van de mooist gelegen restaurants van België te vinden. Vanaf het terras van Les 7 Meuses heb je een prachtig uitzicht over de meanderende Maas en de lager gelegen delen van de gemeente Profondeville. Kun je geen genoeg krijgen van dit geweldige uitzicht dan kun je bij Les 7 Meuses Sphere huren, een ronde cocon waar je de nacht kunt doorbrengen. Er is op het terrein ook een panoramische cabine te huur.
Niet ver van het restaurant vandaan is een startplaats voor deltavliegers. Op dagen dat het weer het toestaat zijn deze met grote getallen aanwezig en geven het schitterende uitzicht nog meer dynamiek.

Hier ligt Profondeville

Weersverwachting Profondeville

vandaag
8° / 4°
morgen
10° / 2°
26 apr
14° / 4°
27 apr
17° / 7°
28 apr
16° / 11°
Meer weer van Profondeville op klimaatinfo.nl

Meer informatie