Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alberta

Mooiste dorpjes van Alberta

Het gevarieerde landschap van de Canadese provincie Alberta zorgt voor een prachtig decor voor de dorpen en steden die hier te vinden zijn. In het westen van Alberta domineert het vrij ruige uiterlijk van de Rocky Mountains, in het oosten zijn het vooral prairies die het uiterlijk bepalen en in het noorden zie je veel uitgestrekte naaldwouden. Voor mensen die een kampeervakantie in Canada vieren behoort Alberta tot de veel bezochte provincies van Canada. Vooral de nationale parken in de Rockies trekken veel toeristen. In de grote dorpen (of kleine steden?) Banff en Jasper is het dan ook zowel ’s winters als zomers een drukte van jewelste. In de wintermaanden komt men hier vooral om te skiën, in de zomermaanden om te wandelen, raften en om te genieten van de prachtige natuur.

Alberta is een gebied dat zeer geschikt is om met een camper te verkennen. De vele campings en campgrounds zijn prima uitgerust om campers tot vrachtwagenformaat te kunnen ontvangen. Met een camper kun je heerlijk rondtrekken tussen de parken en tegelijkertijd een aantal dorpen bezoeken. Veel drukbezochte dorpen hebben speciale RV-parkeerplaatsen.

Banff

Alberta

Van alle plaatsen in het westen van Canada is Banff hoogstwaarschijnlijk de meest toeristische. Banff wordt door velen als één van de mooiste plaatsen van Canada gezien.

Jasper

Alberta

Het door bergen omringde Jasper is het toeristische hart van het Jasper National Park. Het ruim vierduizend inwoners tellende Jasper ligt in het noordelijke deel van de Canadese Rocky Mountains. 

Lake Louise

Alberta

Lake Louise is een belangrijk meer in het Banff National Park maar is tevens ook een klein dorpje dat vernoemd is naar het gelijknamige meer. Dit meer wordt algemeen als één van de mooiste meren van Canada beschouwd.