Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jasper

Het door bergen omringde Jasper is het toeristische hart van het Jasper National Park. Het ruim vierduizend inwoners tellende Jasper ligt in het noordelijke deel van de Canadese Rocky Mountains. 

Jasper is net als het zuidelijker gelegen Banff een populaire uitvalsbasis om de Rocky Mountains te verkennen. Hoewel er ook ongeveer 1400 mensen in Jasper zelf wonen, zijn het in de zomer- en wintermaanden vooral toeristen die je in de straten van Jasper ziet. In de wintermaanden kun je rondom Jasper uitstekend wintersporten. In het dorp kun je dan terecht voor je inkopen, de apres-ski en om uit te eten. In de zomermaanden zijn het activiteiten zoals wandelen, fietsen en raften die toeristen naar Jasper brengt

Het centrum van Jasper is vrij compact. De restaurants en winkels zitten vooral over twee straten verdeeld die parallel aan elkaar lopen: Connaught Drive en Patricia Street.

Rondom Jasper zijn een groot aantal MTB-routes uitgestippeld. Een deel van deze routes lopen vrije vlak en gaan langs meren zoals Lake Anette en Lac Beauvert. Voor sommige routes moet er wat meer inspanning gedaan worden omdat er wat hoogteverschillen in zitten. Een groot aantal van de fietsroutes is ook wandelend af te leggen. Zorg wel voor stevige wandelschoenen!

Een manier om van het uitzicht te genieten zonder al te veel inspanning te moeten verrichten is door de Jasper Skytram te gebruiken. Deze dichte gondola is de langste van Canada en brengt je tot een hoogte van 2277 meter boven zeeniveau. Je hebt vanuit de cabine een prachtig panoramisch uitzicht over de Rocky Mountains.

Wie met de camper Jasper bezoekt die kan op twee plekken parkeren. De parkeerplaatsen aan Connaught Drive zijn grotendeels geschikt voor campers, maar er is ook een aparte camperparkeerplaats ter hoogte van de spoorwegovergang.

Hier ligt Jasper

Weersverwachting Jasper

vandaag
6° / -2°
morgen
6° / 0°
14 apr
8° / -1°
15 apr
2° / -3°
16 apr
-4° / -9°
Meer weer van Jasper op klimaatinfo.nl

Meer informatie