Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lake Louise

Lake Louise is een belangrijk meer in het Banff National Park maar is tevens ook een klein dorpje dat vernoemd is naar het gelijknamige meer. Dit meer wordt algemeen als één van de mooiste meren van Canada beschouwd.

Het felle water en de achterliggende bergtoppen zorgen voor een mooi plaatje. Het dorp zelf is vooral gericht op het verzorgen van reizigers en toeristen die naar Lake Louise komen voor het meer of op doorreis zijn. Centraal in het dorp vind je voorzieningen zoals een informatiecentrum, twee tankstations, enkele winkels en mogelijkheden om te eten of te drinken. Aan de rand van het dorp ligt de ‘campground’ van Lake Louise. Deze camping biedt alleen enkele basisfaciliteiten zoals een staanplaats met elektra, WC’s, douches en de mogelijkheid voor campers en caravans om vuil water te lozen en vers water aan te vullen. Het mooie aan de Lake Louise Campground is de ligging. Tussen de tent-campground en het kampeerterrein voor campers en campings stroomt een rivier en je hebt fraai uitzicht op de bergen rondom het dorp.

Het dorpje is genoemd naar Prinses Louise Caroline Alberta, de vierde dochter van Koningin Victoria. Lake Louise bestaat uit twee delen. Ten eerste is er The Village, dat langs de Trans-Canada Highway (Highway 1) ligt. Dit bestaat uit een klein winkelcentrum (de Samson Mall), een benzinestation en enkele huizen. Het tweede deel bestaat uit bebouwing rondom het daadwerkelijke meer dat Lake Louise heet.

Het meer Lake Louise behoort tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van het Banff Nationale Park. Op drukke zomerdagen kan de hoeveelheid bezoek dermate hoog oplopen dat je je auto soms tot twee kilometer van het meer moet parkeren. Als het een beetje mooi weer is, is het weekend rondom Heritage Day (dit wordt de eerste maandag van augustus gevierd in Alberta) helemaal druk. Als je Lake Louise dan wilt bezoeken dan moet je echt vroeg (het liefst voor 9 uur ’s morgens) komen om te genieten van de groenblauwe kleuren van het water.

Het meer wordt hoofdzakelijk gevuld door smeltwater. De watertemperatuur ligt daardoor in de warmste maand augustus nog niet hoger dan 9 of 10 graden Celsius. Wie Lake Louise in de zomer bezoekt die kan kanovaren op het meer. Op drukke dagen kan de wachttijd voor de kano’s flink oplopen.

Hier ligt Lake Louise

Weersverwachting Lake Louise

vandaag
7° / 0°
morgen
8° / -4°
19 mei
9° / -3°
20 mei
11° / -1°
21 mei
11° / -1°
Meer weer van Lake Louise op klimaatinfo.nl

Meer informatie