Weersverwachting Lake Louise

vandaag
16° / 7°
morgen
13° / 6°
1 okt
13° / 3°
2 okt
15° / 3°
3 okt
15° / 3°

Lake Louise

Waar ligt Lake Louise?

Externe links

Het dorpje is genoemd naar Prinses Louise Caroline Alberta, de vierde dochter van Koningin Victoria. Lake Louise bestaat uit twee delen. Ten eerste is er The Village, dat langs de Trans-Canada Highway (Highway 1) ligt. Dit bestaat uit een klein winkelcentrum (de Samson Mall), een benzinestation en enkele huizen. Het tweede deel bestaat uit bebouwing rondom het daadwerkelijke meer dat Lake Louise heet.

Het meer Lake Louise behoort tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van het Banff Nationale Park. Op drukke zomerdagen kan de hoeveelheid bezoek dermate hoog oplopen dat je je auto soms tot twee kilometer van het meer moet parkeren. Als het een beetje mooi weer is, is het weekend rondom Heritage Day (dit wordt de eerste maandag van augustus gevierd in Alberta) helemaal druk. Als je Lake Louise dan wilt bezoeken dan moet je echt vroeg (het liefst voor 9 uur ’s morgens) komen om te genieten van de groenblauwe kleuren van het water.

Het meer wordt hoofdzakelijk gevuld door smeltwater. De watertemperatuur ligt daardoor in de warmste maand augustus nog niet hoger dan 9 of 10 graden Celsius. Wie Lake Louise in de zomer bezoekt die kan kanovaren op het meer. Op drukke dagen kan de wachttijd voor de kano’s flink oplopen.

Foto's van Lake Louise