Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

British Columbia

Mooiste dorpjes van British Columbia

British Columbia is de meest zuidwestelijke provincie van Canada en behoort tot de belangrijkste toeristische gebieden van dit immense land dat meer dan de helft van het continent Noord-Amerika beslaat. British Columbia is een smeltpot van verschillende culturen, die vooral door migratie in de negentiende en twintigste eeuw ontstaan is. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, maken op dit moment nog geen vijf procent van de totale bevolking uit. Veel van de migranten zijn destijds vanwege economische redenen naar Brits-Columbia gekomen. Hier was goud te vinden en het klimaat is op veel plekken in British Columbia uitermate geschikt voor landbouw en veeteelt. Een tweede migratiegolf kwam na de Tweede Wereldoorlog op gang en aan het einde van de vorige eeuw verhuisden veel Chinezen naar British Columbia. Zij verlieten vooral Hongkong met het oog op het feit dat de Britten de kolonie over zouden dragen aan China. Vooral de meer vermogende mensen uit Hong Kong verlieten de stad uit angst voor het linkse regime van China.

De verschillende migranten hebben ervoor gezorgd dat er in British Columbia een aantal interessante dorpen ontstaan zijn. Sommige plaatsen zijn door de gunstige ligging uitgegroeid tot dorp, een aantal hebben hun bestaan te danken aan het feit dat ze op een verkeersknooppunt liggen. Sommige dorpen bestaan vooral uit één of meerdere tankstations, aangevuld met wat winkels, horeca en een tientallen woningen.

British Columbia leent zich prima voor een rondreis. Behalve een aantal karakteristieke dorpen is deze provincie ook gezegend met een indrukwekkende natuur die hier vele gezichten kent. Voordat je aan je rondreis door Canada kunt beginnen moet je wel eerst je eTA aanvragen. Deze elektronische inreistoestemming heb je naast je paspoort nodig om Canada binnen te mogen.

Als je een rondreis door British Columbia wil maken, dan is het goed om rekening te houden met de weersomstandigheden. In de winter is Canada prachtig, maar lastig begaanbaar door de vele sneeuw die er valt. De beste reistijd voor een rondreis door British Columbia is van juni tot en met september.

Chemainus

British Columbia

Chemainus is een dorp op Vancouver Island dat wereldwijd bekend staat vanwege de vele muurschilderingen die je verspreid door het dorp vindt.

Deadman Junction

British Columbia

Als je van Savona naar Cache Creek rijdt dan kom je ineens een bordje “Ghosttown” langs Highway 1 tegen. Dit is waar je het spookdorp Deadman Junction vindt.

Duncan

British Columbia

Duncan is een plaats die bekend staat om de vele houten totempalen die verspreid door Duncan staan. Deze totempalen zijn de trekpleister van Duncan. Ze zorgen ervoor dat toeristen die een rondreis maken hier een tussenstop inlasten.

Harrison Hot Springs

British Columbia

Het dorpje Harrison Hot Springs dankt haar naam aan de warmwaterbron die in het dorp aanwezig is. Harrison Hot Springs is in 1886 gesticht en ligt in de staat British Columbia.

Pemberton

British Columbia

Pemberton is een klein dorp dat langs de adembenemend mooie Route 99 ligt. Pemberton heeft op sommige plekken nog een echte wildwest-uitstraling.

Princeton

British Columbia

Princeton is een voormalig mijndorp in de regio Similkameen. In Princeton werd vroeger goud, koper en steenkool gedolven. Tegenwoordig is Princeton een leuk dorp tussen verschillende provinciale parken.

Revelstoke

British Columbia

Revelstoke is een prachtig dorp gelegen in het oosten van British Columbia. Revelstoke is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming dankzij de sneeuwzekerheid in de winter en de zonnige droge zomers.

Steveston

British Columbia

Het vissersdorp Steveston is een mooi voorbeeld van een vissersdorp in Canada. Steveston staat bekend vanwege de zalmvisserij en is tevens een populaire toeristische bestemming nabij de stad Vancouver.

Whistler

British Columbia

Whistler is het wintersporthart van de Coast Mountains in Canada. Het plaatsje is niet voor niets tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 gebruikt voor een aantal onderdelen.