Weersverwachting Chemainus

vandaag
27° / 15°
morgen
23° / 16°
23 jun
22° / 15°
24 jun
26° / 12°
25 jun
33° / 15°

Chemainus

Waar ligt Chemainus?

Externe links

Om de economie een boost te geven heeft men in de jaren tachtig het lumineuze plan bedacht om verschillende kunstenaars muurschilderingen in het dorp aan te laten brengen. Deze ‘Chemainus Murals‘ beelden verschillende elementen uit de geschiedenis van het dorp en Vancouver Island uit. Hiermee is een enorme toeristische magneet ontstaan die jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers naar Chemainus trekt.

Daarnaast zijn er in het dorp allerlei leuke winkeltjes en eetgelegenheden geopend. Wie op het openluchtmuseum Chemainus afkomt die kan daarnaast daarom ook nog lekker snuffelen in een aantal winkeltjes die onweerstaanbaar leuk zijn. Een tip voor genieters van een hapje of een drankje: ga op zoek naar de ‘Secret Garden’. In deze verborgen tuin kun je genieten van een lekker ijsje, een drankje of een andere versnapering.

Wie de ruim veertig muurschilderingen van Chemainus wil bezoeken die kan de gele voetstappen volgen die op de voetpaden aangebracht zijn. Zij geven de route aan van muurschildering naar muurschildering. Bij elk stukje streetart staat ‘LOOK’ vermeld tussen de voetstappen, zodat je er geen eentje hoeft te missen. Bij de toeristische dienst van Chemainus kun je ook gratis een kaartje halen waar de hele route op uitgestippeld staat. De totale wandeling door het openluchtmuseum van Chemainus duurt om en nabij de anderhalf tot twee uur als je alles goed wilt bekijken. Chemainus ligt langs Highway 1 tussen Nanaimo en Victoria.

Foto's van Chemainus