Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chemainus

Chemainus is een dorp op Vancouver Island dat wereldwijd bekend staat vanwege de vele muurschilderingen die je verspreid door het dorp vindt.

Chemainus stamt uit het jaar 1858. De naam stamt af van het woord Tsa-meeun-is, wat in het Indiaans ‘Gebroken Borst’ betekent. Volgens de legende komt deze naam af van de man die een enorme wond op zijn borst opliep om uiteindelijk opperhoofd te worden. Jarenlang verdiende men in Chemainus het geld vooral met het zagen van hout. De voormalige houtzagerij van Chemainus was zelfs de grootste ter wereld. Door de recessie in de jaren tachtig van de vorige eeuw is de houtzagerij van Chemainus uiteindelijk gesloten. Inmiddels is er een nieuwe houtzagerij geopend, die kleiner en moderner is dan de voormalige houtzagerij.

Om de economie een boost te geven heeft men in de jaren tachtig het lumineuze plan bedacht om verschillende kunstenaars muurschilderingen in het dorp aan te laten brengen. Deze ‘Chemainus Murals‘ beelden verschillende elementen uit de geschiedenis van het dorp en Vancouver Island uit. Hiermee is een enorme toeristische magneet ontstaan die jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers naar Chemainus trekt.

Daarnaast zijn er in het dorp allerlei leuke winkeltjes en eetgelegenheden geopend. Wie op het openluchtmuseum Chemainus afkomt die kan daarnaast daarom ook nog lekker snuffelen in een aantal winkeltjes die onweerstaanbaar leuk zijn. Een tip voor genieters van een hapje of een drankje: ga op zoek naar de ‘Secret Garden’. In deze verborgen tuin kun je genieten van een lekker ijsje, een drankje of een andere versnapering.

Wie de ruim veertig muurschilderingen van Chemainus wil bezoeken die kan de gele voetstappen volgen die op de voetpaden aangebracht zijn. Zij geven de route aan van muurschildering naar muurschildering. Bij elk stukje streetart staat ‘LOOK’ vermeld tussen de voetstappen, zodat je er geen eentje hoeft te missen. Bij de toeristische dienst van Chemainus kun je ook gratis een kaartje halen waar de hele route op uitgestippeld staat. De totale wandeling door het openluchtmuseum van Chemainus duurt om en nabij de anderhalf tot twee uur als je alles goed wilt bekijken. Chemainus ligt langs Highway 1 tussen Nanaimo en Victoria.

Hier ligt Chemainus

Weersverwachting Chemainus

vandaag
18° / 13°
morgen
19° / 11°
25 jun
22° / 12°
26 jun
18° / 14°
27 jun
18° / 12°
Meer weer van Chemainus op klimaatinfo.nl

Meer informatie