Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Deadman Junction

Als je van Savona naar Cache Creek rijdt dan kom je ineens een bordje “Ghosttown” langs Highway 1 tegen. Dit is waar je het spookdorp Deadman Junction vindt.

De officiële naam is Deadman Junction Ranch, maar van een echte ranch is er geen sprake. Het dorp is geen echt dorp maar een spookdorp in de stijl van het Wilde Westen. Het is een initiatief van Matt Sandvoss, die in 2011 vanuit Langley (bij Vancouver) naar deze plek nabij het dorp Savona verhuisde. Hier is hij begonnen aan een prachtig project: het nabouwen van een onbewoond dorp die zo natuurgetrouw mogelijk is nagebouwd. Hiervoor heeft Matt gebruik gemaakt van authentieke elementen. Hierdoor is Deadman Junction een geloofwaardig project geworden.

We vroegen ons af of we Deadman Junction op mooistedorpjes.nl moesten zetten. Het is immers geen ‘echt’ dorp waar mensen wonen en werken. Dankzij het oog voor detail en het gegeven dat een dorp niet persé bewoond hoeft te zijn hebben ons ertoe besluiten om de Deadman Junction Ranch toch als dorp op te nemen in het overzicht van de mooiste dorpjes van British Columbia.

Wij bezochten Deadman Junction in augustus 2015. Op dat moment was het dorpje al een plaatje om te zien. Matt was met een maar van hem hard bezig om te werken aan verdere uitbreidingen aan Deadman Junction: een kerk en een haciënda in Mexicaanse stijl zullen de nieuwe toevoegingen aan Deadman Junction zijn. Matt Devos is een perfectionist die uit alle hoeken en gaten originele decorstukken voor zijn dorp haalt. De vaardigheden om en dergelijk project te bouwen heeft hij opgedaan tijdens zijn voormalige baan. Hij heeft in het verleden thematische filmdecors gebouwd voor Universal Studios.

Deadman Junction heeft al een aantal beroemde bezoekers gehad. Zo hebben onder andere Sylvester Stallone, Clint Eastwood en filmregisseur Steven Spielberg al een bezoek gebracht aan Deadman Junction. Het dorp heeft ook al meerdere keren dienstgedaan als filmset.

Wie Deadman Junction wil bezoeken die hoeft geen entree te betalen (in ieder geval niet ten wij er waren). Wel kun je in de Trading Post een vrijwillige bijdrage achterlaten. Ook kun je allerlei authentieke indianen en wildwest-spullen kopen in de winkel die in de Trading Post gevestigd is.

Let overigens goed op als je je auto op het parkeerterreintje hebt geparkeerd. Zeker in de zomermaanden kunnen er volop ratelslangen in het gras rondom het parkeerterrein en het dorpje verscholen zitten. Blijf daarom minstens een meter van het gras verwijderd als je er rondloopt.

Hier ligt Deadman Junction

Weersverwachting Deadman Junction

vandaag
9° / 3°
morgen
6° / 1°
7 dec
4° / -2°
8 dec
1° / -4°
9 dec
2° / -3°
Meer weer van Deadman Junction op klimaatinfo.nl

Meer informatie