Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Harrison Hot Springs

Het dorpje Harrison Hot Springs dankt haar naam aan de warmwaterbron die in het dorp aanwezig is. Harrison Hot Springs is in 1886 gesticht en ligt in de staat British Columbia.

Het slechts vijftienhonderd inwoners tellende dorp moet het vooral hebben van het toerisme. Dat is al zo sinds de Canadian Pacific Railway ervoor zorgde dat de plek gemakkelijk bereikbaar werd vanuit andere plekken in Canada. Harrison Hot Springs is ooit begonnen als een resort, dat toen nog St. Alice’s Well heette. Hoewel er pas eind negentiende eeuw gebouwd werd op deze plek, wisten goudzoekers vele decennia daarvoor al dat er een plek in het Harrison Lake was dat warm was en daardoor niet bevroor.

Er zijn twee warmwaterbronnen aanwezig in Harrison Hot Springs. De eerste is de “Potash” met een watertemperatuur van 40 graden Celsius. De tweede heet “Sulphur” en is met 65 graden Celsius aanzienlijk warmer.

Zoals gezegd is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor het dorp. Op de plek waar vroeger goudzoekers genoten van de warmwaterbronnen zie je tegenwoordig vooral toeristen rondlopen in het hart van het dorp. Harrison Hot Springs is prachtig gelegen aan het Harrison Lake. Het avondlicht dat je ziet vlak voordat de zon achter de bergen verdwijnt zorgt ervoor dat het meer met de daarachter gelegen bergen extra betoverend zijn. Vooral zitten vanaf een bankje aan de lagune is het gewoonweg genieten van een absoluut adembenemend mooi uitzicht.

Wie overnacht in Harrison Hot Springs die kan in het dorp lekker eten, zoals bijvoorbeeld bij het Duitse (!) restaurant Black Forrest. Hier worden een aantal heerlijke Duitse specialiteiten geserveerd met daarbij natuurlijk ook Duits bier van de tap. Maak zeker ook eventjes een wandeling in de straten achter de dorpskern. Hier zie je typische Canadese woonstraten die een fraai beeld geven van hoe mooi je in British Columbia kunt wonen.

Hier ligt Harrison Hot Springs

Weersverwachting Harrison Hot Springs

vandaag
31° / 19°
morgen
30° / 20°
22 jul
24° / 17°
23 jul
24° / 14°
24 jul
25° / 14°
Meer weer van Harrison Hot Springs op klimaatinfo.nl

Meer informatie