Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pemberton

Pemberton is een klein dorp dat langs de adembenemend mooie Route 99 ligt. Pemberton heeft op sommige plekken nog een echte wildwest-uitstraling.

Opvallend feit is dat Pemberton tot in de jaren zestig van de vorige eeuw alleen maar per trein bereikbaar was. Pas op het moment dat Highway 99 langs het dorp aangelegd werd kon je Pemberton ook met de auto of motor bereiken. Hierdoor is de economie van Pemberton ook aanzienlijk veranderd. Een redelijk groot deel van de inkomsten worden nu dankzij het toerisme verdiend. Redelijk wat inkomsten vloeien voort uit passanten die hier komen tanken en inkomen komen doen. Een kleine hoeveelheid toeristen kiest er daadwerkelijk voor om in Pemberton te overnachten.

De hoofdbron van inkomsten komt echter uit de teelt van aardappelen. En dan eigenlijk niet zozeer de aardappelen zelf, maar het verkrijgen van virusvrij aardappelzaad. Pemberton heeft dan ook de reputatie de aardappelzaadhoofdstad van de wereld te zijn.

Als toerist kun je genieten van het klassieke stationsgebouw, kun je het plaatselijke museum bezoeken of kun je een paardrijtocht maken door de omgeving. Pemberton is fraai gelegen in bergachtig gebied. Zo ligt het op nog geen half uur rijden van Whistler, wat als dé wintersportplaats van Canada gezien wordt.

Pemberton is ontstaan in de negentiende eeuw. Het plaatsje heeft een bloeiperiode gekend tijdens de goldrush. Goudzoekers zochten hun geluk in de Fraser rivier en gaven hun geld onder andere uit in Pemberton. Wie nu door het centrum van Pemberton loopt die zal nog zeker iets van die wildwestsfeer terug zien in de straten.

Hier ligt Pemberton

Weersverwachting Pemberton

vandaag
24° / 6°
morgen
24° / 7°
23 sep
18° / 9°
24 sep
19° / 9°
25 sep
16° / 10°
Meer weer van Pemberton op klimaatinfo.nl

Meer informatie