Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Princeton

Princeton is een voormalig mijndorp in de regio Similkameen. In Princeton werd vroeger goud, koper en steenkool gedolven. Tegenwoordig is Princeton een leuk dorp tussen verschillende provinciale parken.

Tegenwoordig zijn de goudzoekers allang uit Princeton verdwenen. Het geld wordt nu vooral verdiend met de houtbouw en het verzagen van hout tot bewerkbare planken. De Houtzagerij van Weyerhaeuser is de grootste werkgever in het dorp. Toch zul je op verschillende manieren kennis kunnen maken met de historie van Princeton. Zo staat er aan Vermilion Avenue het Princeton Museum. Tot de collectie van het museum behoren een oud rijtuig uit het begin van de twintigste eeuw, een poppenverzameling, lokale kunstnijverheid en diverse onderwerpen die voortkomen uit het pioniersleven in Princeton.

Naast het museumgebouw zelf staat er een oude brandweerkazerne en een oude stal. Naast het museum staat restaurant Vermilion Forks. Dit dorpsrestaurant is een aanrader voor wie in de buurt van Princeton is en trek krijgt. Ieder gerecht is duidelijk met verse ingrediënten gemaakt en de kaart is gevarieerd genoeg om voor ieder wat wils te bieden. De naam van het restaurant is een directe verwijzing naar de oorspronkelijke naam van het dorp, Vermilion Forks.

In en rondom het dorp zijn er verschillende plekken om te overnachten. Het mooiste hotel van Princeton, het Princeton Hotel aan Bridge Street, is helaas op 8 april 2006 tot de grond toe afgebrand.

Wie wil kamperen in Princeton die kan bijvoorbeeld terecht aan de Princeton Municipal Campground. Deze camping ligt aan Highway 3 richting Hedley en Keremeos. De in de jaren zestig van de vorige eeuw geopende camping ligt enerzijds aan de redelijk drukke doorgaande weg, maar anderzijds direct aan de Similkameen River. Vooral in de zomermaanden is dit een prachtige schaduwrijke camping waar basisvoorzieningen zoals water, elektra, douches en voor campers de optie om vuil water te dumpen aanwezig zijn. Voor wie online wil zijn is er gratis wi-fi.

Wie denkt Princeton te herkennen uit een film die heeft daar mogelijk gelijk in. In 1987 zijn er een aantal belangrijke scenes van de film Malone in Princeton opgenomen. Burt Reynolds speelde de hoofdrol in deze actiefilm. Veertien jaar later was het de beurt aan ‘The Pledge’. Enkele scenes van deze door Sean Penn geregisseerde film zijn opgenomen in Princeton. Jack Nicholson speelde de hoofdrol in deze film.

Hier ligt Princeton

Weersverwachting Princeton

vandaag
39° / 24°
morgen
37° / 20°
22 jul
40° / 20°
23 jul
41° / 23°
24 jul
39° / 24°
Meer weer van Princeton op klimaatinfo.nl

Meer informatie