Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Revelstoke

Revelstoke is een prachtig dorp gelegen in het oosten van British Columbia. Revelstoke is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming dankzij de sneeuwzekerheid in de winter en de zonnige droge zomers.

De kracht van Revelstoke is de ligging direct bij het gelijknamige nationale park. Men zegt weleens dat Revelstoke de eerste plek is waar je serieuze bergen ziet op het moment dat je vanuit Vancouver richting de Rocky Mountains rijdt. Hier krijg je alvast een voorproefje van het natuurschoon dat je verderop te wachten staat. Revelstoke is echter meer dan alleen natuurschoon. Het centrum van het plaatsje is prachtig. Als je de geparkeerde auto’s grotendeels weg zou halen en alleen enkele klassieke Amerikaanse auto’s zou laten staan, dan heb je een prachtige filmset zoals ze hem in Hollywood amper zouden kunnen bedenken.

De mooiste straat is MacKenzie Avenue. Aan deze straat ligt het gemeentehuis, de grootste kerk van Revelstoke, een prachtige kleine bioscoop en verschillende karakteristieke winkels en restaurants. Aan de overkant van het spoor ligt het Revelstoke Railway Museum, dat gewijd is aan de Canadian Pacific Railway die vanaf de Stille Oceaan naar de Atlantische kust loopt en daarbij Revelstoke doorkruist.

De grootste attractie is Revelstoke Mountain. In de winter is het een drukbezocht skiresort, waar je een groot netwerk van groene, blauwe en enkele angstaanjagende zwarte pistes hebt. De gondellift brengt je naar de top van de berg, waarna je onder het genot van een prachtig uitzicht aan je afdaling kunt beginnen. De lift is echter ook in de zomermaanden open. Vanaf eind juni tot begin september kun je vanuit het Revelstoke Mountain resort met de gondola naar boven. Er kunnen maximaal 8 personen in één cabine naar boven. In de zomer kun je alleen tot het station halverwege de berg gaan. Hier staat het restaurant waar je op een zomerse dag kunt genieten van een prachtig uitzicht over de vallei en tegen betaling van een ontbijt-/brunchbuffet kunt genieten.

Vanaf het resort kun je aan ook verschillende helikoptertochten deelnemen. Deze variëren van een korte rondvlucht over de omgeving tot aan bijna dagvullende excursies waarbij je gletsjers gaat bezoeken of gaat mountainbiken.

Hier ligt Revelstoke

Weersverwachting Revelstoke

vandaag
39° / 23°
morgen
42° / 18°
22 jul
39° / 20°
23 jul
34° / 16°
24 jul
35° / 13°
Meer weer van Revelstoke op klimaatinfo.nl

Meer informatie