Weersverwachting Revelstoke

vandaag
-1° / -12°
morgen
0° / -14°
20 jan
2° / -10°
21 jan
-2° / -11°
22 jan
-2° / -9°

Revelstoke

Waar ligt Revelstoke?

Externe links

De mooiste straat is MacKenzie Avenue. Aan deze straat ligt het gemeentehuis, de grootste kerk van Revelstoke, een prachtige kleine bioscoop en verschillende karakteristieke winkels en restaurants. Aan de overkant van het spoor ligt het Revelstoke Railway Museum, dat gewijd is aan de Canadian Pacific Railway die vanaf de Stille Oceaan naar de Atlantische kust loopt en daarbij Revelstoke doorkruist.

De grootste attractie is Revelstoke Mountain. In de winter is het een drukbezocht skiresort, waar je een groot netwerk van groene, blauwe en enkele angstaanjagende zwarte pistes hebt. De gondellift brengt je naar de top van de berg, waarna je onder het genot van een prachtig uitzicht aan je afdaling kunt beginnen. De lift is echter ook in de zomermaanden open. Vanaf eind juni tot begin september kun je vanuit het Revelstoke Mountain resort met de gondola naar boven. Er kunnen maximaal 8 personen in één cabine naar boven. In de zomer kun je alleen tot het station halverwege de berg gaan. Hier staat het restaurant waar je op een zomerse dag kunt genieten van een prachtig uitzicht over de vallei en tegen betaling van een ontbijt-/brunchbuffet kunt genieten.

Vanaf het resort kun je aan ook verschillende helikoptertochten deelnemen. Deze variëren van een korte rondvlucht over de omgeving tot aan bijna dagvullende excursies waarbij je gletsjers gaat bezoeken of gaat mountainbiken.

Foto's van Revelstoke