Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Whistler

Whistler is het wintersporthart van de Coast Mountains in Canada. Het plaatsje is niet voor niets tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 gebruikt voor een aantal onderdelen.

De Olympische Winterspelen hebben Whistler een extra impuls gegeven. Speciaal voor de winterspelen werd er een nieuw centrum aangelegd, dat vrijwel geheel autovrij is. In het hart vind je tegenwoordig een aaneenschakeling van restaurants, bars, winkels, fietsverhuurders en activiteitenbureau’s. In Upper Whistler, aan de voet van Blackcomb Mountain, is er eigenlijk een tweede hart ontstaan.

Als men het over Whistler heeft, heeft men het vaak over een stadje in plaats van een dorp. Echter vinden wij een plaats met minder dan tienduizend permanente inwoners geen stad maar een groot dorp. Whistler is echter wel een apart geval, want in de wintermaanden verveelvoudigt het aantal inwoners ineens. Dan zijn er gemiddeld zo’n veertigduizend mensen die in en rondom Whistler wonen. Dat komt omdat veel woningen in Whistler als tweede woning van rijke Canadezen en Amerikanen gebruikt wordt.

Wie enigszins sportief ingesteld is die komt in Whistler helemaal aan zijn of haar trekken. In de wintermaanden kun je volop skiën en snowboarden in het grootste skigebied van Canada. Hiervoor worden twee bergen gebruikt: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. De skilift van Whistler Mountain vertrekt vanuit The Village en de skilift van Blackcomb Mountain vertrekt vanuit Upper Village. In de zomermaanden worden de skiliften vooral gebruikt door mountainbikers die vanaf de bergen downhillen. Mountainbiken is de belangrijkste zomerse activiteit in Whistler. Als je zelf geen fiets bij hebt dan zijn er een groot aantal plekken in het dorp waar je een fiets inclusief helm kunt huren.

Andere leuke zomerse activiteiten die je in Whistler kunt doen zijn ziptrekking (tot een snelheid van maar liefst 100 kilometer per uur en hoogtes tot 130 meter), raften en treetopwalking. In de nabije omgeving zijn er mogelijkheden om te paardrijden.

Whistler is door haar populariteit wel een wat duurdere bestemming. Dat zie je in het winkelaanbod, je merkt het in de restaurants en je ziet het zeker in de prijzen van accommodaties (vooral in de winter). Mocht je met een camper of tent Whistler bezoeken dan is het Riverside Resort een aanrader. In 20-25 minuten loop je naar het centrum. Ook is er een gratis shuttledienst vanaf deze camping.

Hier ligt Whistler

Weersverwachting Whistler

vandaag
2° / -10°
morgen
6° / -12°
28 mrt
6° / -6°
29 mrt
4° / -6°
30 mrt
3° / -4°
Meer weer van Whistler op klimaatinfo.nl

Meer informatie