Weersverwachting Whistler

vandaag
10° / 4°
morgen
3° / -2°
3 dec
-2° / -7°
4 dec
-5° / -13°
5 dec
-6° / -15°

Whistler

Waar ligt Whistler?

Externe links

Wie enigszins sportief ingesteld is die komt in Whistler helemaal aan zijn of haar trekken. In de wintermaanden kun je volop skiën en snowboarden in het grootste skigebied van Canada. Hiervoor worden twee bergen gebruikt: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. De skilift van Whistler Mountain vertrekt vanuit The Village en de skilift van Blackcomb Mountain vertrekt vanuit Upper Village. In de zomermaanden worden de skiliften vooral gebruikt door mountainbikers die vanaf de bergen downhillen. Mountainbiken is de belangrijkste zomerse activiteit in Whistler. Als je zelf geen fiets bij hebt dan zijn er een groot aantal plekken in het dorp waar je een fiets inclusief helm kunt huren.

Andere leuke zomerse activiteiten die je in Whistler kunt doen zijn ziptrekking (tot een snelheid van maar liefst 100 kilometer per uur en hoogtes tot 130 meter), raften en treetopwalking. In de nabije omgeving zijn er mogelijkheden om te paardrijden.

Whistler is door haar populariteit wel een wat duurdere bestemming. Dat zie je in het winkelaanbod, je merkt het in de restaurants en je ziet het zeker in de prijzen van accommodaties (vooral in de winter). Mocht je met een camper of tent Whistler bezoeken dan is het Riverside Resort een aanrader. In 20-25 minuten loop je naar het centrum. Ook is er een gratis shuttledienst vanaf deze camping.

Foto's van Whistler