Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Salento

Eén van de mooiste toeristische dorpjes van Colombia is Salento. Salento ligt midden in de koffieregio op minder dan een uur van de grote stad Armenia, in de driehoek Bogota, Medellin en Cali. Dit dorpje werd in 1842 gesticht door de Spanjaarden en is één van de oudste in dit deel van Colombia.

De schattige, gekleurde huisjes worden goed onderhouden en de hoofdstraat is een aaneenschakeling van fijne restaurantjes en leuke winkeltjes. Salento heeft een grote aantrekkingkracht op kunstenaars en vele hebben hier een eigen atelier met winkel. Buiten de hoofdstraat wonen de inwoners in minstens zo mooie huizen. Eén of twee verdiepingen hoog, gebouwd volgens de traditionele Bahareque-architectuur die typisch is voor de koffieregio. De huizen zijn vaak wit maar deuren en kozijnen zijn versierd met opvallende kleuren. Wie niet leeft van het toerisme werkt in de grote stad of op een koffieboerderij.

De charme van Salento wordt nog versterkt door de mannen met cowboyhoeden die door de straten rijden. Maak een mooie rit door de heuvelachtige omgeving en stop bij een finca. Tijdens een bezoek aan een werkende koffieboerderij krijg je een rondleiding over de plantage en worden de verschillende stappen in het proces uitgelegd. Van planten, tot plukken en sorteren van de bonen met als eindresultaat een dampende kop verse koffie.

De Willy Jeep is het symbool van Salento en hier doen exemplaren die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ook al rondreden dienst als vervoersmiddel. De meest populaire rit is die naar de nabijgelegen Cocora-vallei. Hier groeien zeldzame palmbomen die wel 60 meter hoog worden en zorgen voor een even bizar als indrukwekkend landschap. Dit is een plek die je niet mag missen tijdens je reis door Colombia.

Hier ligt Salento

Weersverwachting Salento

vandaag
15° / 8°
morgen
14° / 8°
26 feb
16° / 7°
27 feb
16° / 7°
28 feb
16° / 8°
Meer weer van Salento op klimaatinfo.nl

Meer informatie