Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puerto Viejo de Talamanca

Dit relaxte dorpje ligt in de provincie Limón aan de Caribische zee. Het dorp is niet de verwarren met de andere Puerto Viejo dat in het binnenland van Costa Rica ligt.

Een groot deel van de bevolking in Puerto Viejo de Talamanca is van Jamaicaanse afkomst en dat is goed te merken aan de sfeer in het dorp. Overal klinkt reggae muziek en zijn leuke relaxte tentjes waar je wat kunt eten en drinken. Werkelijk iedere hit uit de popgeschiedenis komt hier in reggaevorm voorbij. Het dorp is vanwege zijn gezelligheid dan ook erg populair bij backpackers. Alles is wel kleinschalig. Je hebt hier geen grote hotels en hoogbouw. Wel veel kleine lodges en leuke winkeltjes met handgemaakte spulletjes. Vooral bij het vallen van de avond komt het stadje helemaal tot leven.

Puerto Viejo de Talamanca is erg populair bij surfers. Overal langs de stranden vindt je surfschooltjes. De golven kunnen hier echter best heftig zijn en er staat vaak een gevaarlijke stroming in het water. Zwemmen en surfen is hier dus zeker niet zonder risico. Vooral als het hard geregend heeft ontstaan er riviertjes die uitmonden in de zee en zo een gevaarlijke riptide laten ontstaan. De golven hebben hier zelfs een eigen naam, Salsa Brava. De mooiste stranden rondom Puerto Vieja de Talamanca zijn Playa Chiquita, Playa Cocle, Playa Negra en Punta Uva.

Vlakbij Puerto Viejo de Talamanca liggen ook verschillende bezienswaardigheden. In het nationaal park Manzanillo kun je wandelen en snorkelen. In het weekend en op feestdagen komen hier families uit Costa Rica om lekker te picknicken op het strand. Aan de andere kant van Puerto Viejo de Talamanca ligt ook nog een nationaal park in Cahuita. Ook hier zijn veel wilde dieren te spotten en kun je makkelijk zelfstandig door het bos wandelen. In het Jaguar Rescue Centre bij Playa Cocles worden gewonden en hulpbehoevende dieren opgevangen. In de ochtend kun je hier een rondleiding krijgen van een van de vrijwilligers. Zij weten alles over de dieren die het centrum verzorgt.  Hoewel de naam anders doet vermoeden hebben ze er geen jaguars, maar wel ocelots, jaguarundi, luiaards, slangen en zwijntjes.

Hier ligt Puerto Viejo de Talamanca

Weersverwachting Puerto Viejo de Talamanca

vandaag
0° / 0°
morgen
0° / 0°
15 jul
0° / 0°
16 jul
0° / 0°
17 jul
0° / 0°
Meer weer van Puerto Viejo de Talamanca op klimaatinfo.nl

Meer informatie