Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Las Terrazas

In de groene heuvels van Sierra de Rosario ligt het bescheiden dorpje Las Terrazas. De naam dankt het dorp aan de ligging op aangelegde terrassen. Las Terrazas is een zelfvoorzienende leefgemeenschap.

Deze terrassen zijn oorspronkelijk aangelegd om koffieplantages op aan te leggen. In de loop der jaren zijn de koffieplantages deels verdwenen. Op de plek waar nu Las Terrazas te vinden is zijn de terrassen vooral voorzien van pijnbomen en palmen. Daartussen staan witte huizen met rode daken. Veel van deze huizen hebben een balkom of veranda en zijn van hout gemaakt. De woningen vormen een mooi contrast met de groene omgeving en de vooral in het begin van het kalenderjaar vaak blauwe luchten waar soms een vriendelijk contrasterend wolkje aan te vinden is. Las Terrazas ligt in een prachtig natuurgebied waarin de plaats eigenlijk als een soort oase dient. Het is echter geen drukke of levendige plaats, Het geluid van vogels, ruisende bomen en af en toe een hond wordt vrijwel alleen maar verstoord op het moment dat er een buslading met toeristen arriveert.

Toeristen komen vooral af op de rust en de schoonheid van Las Terrazas. vaak doen ze dat als onderdeel van een rondreis door Cuba of omdat ze een ecologische vakantie in de omgeving vieren. Het gebied waar Las Terrazas ligt is door UNESCO uitgeroepen tot Biosfeerreservaat. Vogelaars en wandelaars komen hier helemaal aan hun trekken. Las Terrazas is een prima uitvalsbasis om aan een mooie wandeling door de natuur te beginnen.

Het beschermde karakter van het gebied zorgt ervoor dat je niet zomaar in Las Terrazas kunt gaan wonen. Je moet er geboren zijn of trouwen met een man/vrouw uit deze leefgemeenschap waardoor je je ook hier mag vestigen. De enige manier voor anderen om hier te verblijven is door tijdelijk in het Moka hotel te overnachten.

Als je Las Terrazas bezoekt dan moet je niet alleen een wandeling door het dorp of de omgeving maken. Neem ook zeker eventjes de tijd om te genieten van een heerlijke koffiespecialiteit bij de lokale koffiebar. Een echte aanrader is de ijskoffie met rum. Op die manier combineer je twee Cubaanse specialiteiten in één drankje!

Hier ligt Las Terrazas

Weersverwachting Las Terrazas

vandaag
33° / 24°
morgen
33° / 25°
15 jul
32° / 25°
16 jul
31° / 25°
17 jul
31° / 24°
Meer weer van Las Terrazas op klimaatinfo.nl

Meer informatie