Weersverwachting St. Willibrordus

vandaag
27° / 26°
morgen
27° / 26°
17 jan
27° / 26°
18 jan
27° / 26°
19 jan
27° / 26°

St. Willibrordus

Waar ligt St. Willibrordus?

Externe links

Bij St. Willibrordus liggen zoutpannen waar flamingo’s te spotten zijn. Deze prachtige zalmkleurige vogels broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao om daar naar voedsel te zoeken. De zoutpannen van Jan Kock worden niet meer gebruikt om zout te winnen. De flamingo’s kunnen daarom hier ongestoord zoeken naar voedsel.

Vlak bij St. Willibrordus ligt ook het vooral onder toeristen populaire strand Playa Porto Marie. Het betreden van het strand kost toegangsgeld. Het parkeren op het bijbehorende met video bewaakte parkeerterrein is wel gratis. Bij het strand kun je duikuitrusting huren, douchen en lekker chillen in het bijbehorende restaurant. Naast een warme hap, broodjes en Hollandse snacks worden hier ook heerlijke cocktails geserveerd.

Het landhuis Jan Kock (ook aangeduid als Jan Kok) is tegenwoordig het domein van kunstenares Nena Sanchez. Een bezoek aan het atelier van deze mogelijk bekendste kunstenares van het eiland is de moeite waard. Let op: op maandag sta je voor een gesloten poort.

Foto's van St. Willibrordus