Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

St. Willibrordus

Het dorp St. Willibrordus ligt ongeveer halverwege het zuidelijk deel van Curaçao, op ruim tien kilometer van hoofdstad Willemstad. Het dorp St. Willibrordus telt weinig huizen, maar is vooral bekend vanwege Landhuis Jan Kok, de zoutpannen en de nabijgelegen stranden.

Opvallend bouwwerk is de Kerk van St. Willibrordus, die je op enkele kilometers afstand al ziet staan als je de aanrijroute vanuit Willemstad neemt. De kerk is ingewijd in het jaar 1888, waarna het dorp dat vroeger Buitenbosch heette vernoemd werd naar de in neogotische stijl gebouwde kerk. Dankzij de inspanningen van de stichting Vrienden van Willibrordus is de kerk, die flink in verval was geraakt, helemaal opgeknapt. Het opvallende bouwwerk staat na de ruim zevenhonderdduizend gulden kostende opknapbeurt weer prachtig in de verf.

Bij St. Willibrordus liggen zoutpannen waar flamingo’s te spotten zijn. Deze prachtige zalmkleurige vogels broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao om daar naar voedsel te zoeken. De zoutpannen van Jan Kock worden niet meer gebruikt om zout te winnen. De flamingo’s kunnen daarom hier ongestoord zoeken naar voedsel.

Vlak bij St. Willibrordus ligt ook het vooral onder toeristen populaire strand Playa Porto Marie. Het betreden van het strand kost toegangsgeld. Het parkeren op het bijbehorende met video bewaakte parkeerterrein is wel gratis. Bij het strand kun je duikuitrusting huren, douchen en lekker chillen in het bijbehorende restaurant. Naast een warme hap, broodjes en Hollandse snacks worden hier ook heerlijke cocktails geserveerd.

Het landhuis Jan Kock (ook aangeduid als Jan Kok) is tegenwoordig het domein van kunstenares Nena Sanchez. Een bezoek aan het atelier van deze mogelijk bekendste kunstenares van het eiland is de moeite waard. Let op: op maandag sta je voor een gesloten poort.

Hier ligt St. Willibrordus

Weersverwachting St. Willibrordus

vandaag
30° / 27°
morgen
32° / 28°
18 apr
32° / 27°
19 apr
31° / 27°
20 apr
31° / 27°
Meer weer van St. Willibrordus op klimaatinfo.nl

Meer informatie