Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cyprus

Mooiste dorpjes van Cyprus

Cyprus is een groot eiland in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Het eiland is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland behoort tot de Europese Unie terwijl het geografisch tot Azië behoort. Op het eiland zijn enkele prachtige grote steden en bijzondere badplaatsen te vinden. Denk hierbij aan Nicosia, Larnarca, Pafos, Limasol en Famagusta, toch zijn er verdeeld op het eiland ook behoorlijk wat dorpjes te vinden die meer dan de moeite waard zijn. De mooiste dorpen zijn te vinden in het Troodosgebergte, verscholen tussen de heuvels hebben deze dorpen de tand des tijds weten te overleven. Ze hebben hierdoor nog veel van hun authentieke karakter weten te bewaren. Andere dorpen zijn in de loop der tijd veranderd in toeristische hotspots, maar toch kun je als je goed kijkt het authentieke karakter van deze dorpen ontwarren.

Het is bijzondere leuk om tijdens een vakantie op Cyprus een auto te huren en de binnenlanden in te trekken. Je kunt dan op één dag verschillende dorpen bezoeken en genieten van de bijzondere natuur op het eiland. Vanwege het warme klimaat heeft Cyprus te maken met vrij hete zomers. De beste reistijd om de dorpen op Cyprus te ontdekken bestaat daarom uit de maanden april, mei, september en oktober. 

Fyti

Cyprus

Fyti is een klein dorpje in het centraal westelijke deel van Cyprus op de uitlopers van het Troodosgebergte. Het dorpje ligt op bijna zevenhonderd meter hoogte op ongeveer 20 kilometer van Polis.

Kakopetria

Cyprus

Kakopetria is een prachtig oud dorpje in de vallei van de Kargotisrivier in het Troodosgebergte. Het dorp ligt op ongeveer zeshonderd meter hoogte en staat bekend om zijn milde klimaat.

Lofou

Cyprus

Het dorpje Lofou is misschien wel het mooiste dorp in het Troodosgebergte, Het dorp ligt verscholen in de Ampelochoria. De hellingen rondom Lofou worden van water voorzien door de Kryos en Kouris wat voor uitmuntende wijnen zorgt.

Omodos

Cyprus

Het dorpje Omodos behoort tot de drukstbezochte dorpen in het Troodosgebergte. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Timios Stravosklooster. De meeste toeristen komen voor het handgemaakte kant en de wijnen.

Pano Panagia

Cyprus

Pano Panagia is een klein dorpje in het westelijke deel van Troodosgebergte Het dorpje dank zijn bekendheid voornamelijk aan het feit dat het klooster van Panagia Chrysorrogiatissa net buiten het dorp te vinden is.

Pedoulas

Cyprus

Het dorpje Pedoulas is te vinden in het centrale deel van het Troodosgebergte op een hoogte van ongeveer 1.100 meter. Het dorp ligt in de Marathassavallei in de omgeving van de Setrakhosrivier.

Polis

Cyprus

Het dorpje Polis is te vinden in het meest noordwestelijke deel van Cyprus. Polis is gebouwd op de plaats waar ooit de antieke stadsstaat Marion te vinden was. Het de perfecte plaats om het Akamas-schiereiland te verkennen.