Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fyti

Fyti is een klein dorpje in het centraal westelijke deel van Cyprus op de uitlopers van het Troodosgebergte. Het dorpje ligt op bijna zevenhonderd meter hoogte op ongeveer 20 kilometer van Polis.

Fyti is heel klein dorpje met minder dan honderd inwoners, toch staat het dorp aangeduid als een must see op Cyprus. Dit heeft alles te maken met de kunstnijverheid uit het dorp. Fyti staat namelijk bekend om zijn kant en om de tapijten die in het dorp geweven worden. Het textiel dat in Fyti gemaakt wordt staat bekend onder de naam Phythkiotika. Het verschilt in kwaliteit met het textiel uit de andere dorpen, het grootste verschil is echter dat er bij de Phythkiotika flamboyante kleuren en patronen gebruikt worden. In het dorpje kun je verschillende werken kopen en in het museum kom je alles te weten over deze bijzondere kunstvorm.

Verder dan het Phythkiotika heeft Fyti eigenlijk niet heel veel te bieden. Er staat een mooie oude kerk en naast de kerk is een café-restaurant waar je in alle rust een kopje koffie kunt drinken. Op warme dagen kun je in de schaduw van de druivenbladeren die weelderig boven het terras groeien zitten. Dit in combinatie met de enorme rust die er in het dorp heerst maken Fyti toch tot een dorp wat het bezoeken waard is.

In de omgeving van Fyti liggen enkele nog kleinere dorpen, Lasa, Kritou Marottou en Anadiou. De meeste inwoners van deze dorpen zijn allang vertrokken naar de grote steden en dorpen in de omgeving. De mensen die er nog wel wonen zijn niet gewend aan toeristen, maar zullen je meestal wel hartelijk begroeten voordat ze weer door gaan met hun werk. Dit deel van Cyprus verschilt in alle opzichten met het drukke toeristische deel aan de zuidkust.

Hier ligt Fyti

Weersverwachting Fyti

vandaag
42° / 28°
morgen
35° / 22°
16 jun
32° / 21°
17 jun
31° / 21°
18 jun
31° / 21°
Meer weer van Fyti op klimaatinfo.nl

Meer informatie