Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kakopetria

Kakopetria is een prachtig oud dorpje in de vallei van de Kargotisrivier in het Troodosgebergte. Het dorp ligt op ongeveer zeshonderd meter hoogte en staat bekend om zijn milde klimaat.

Door dit milde klimaat is het mogelijk om druiven te telen in de omgeving van Kakopetria. In het dorp zijn meerdere bars en restaurants te vinden waar je de lokale wijn kunt proeven. De meeste van de toeristische bars en restaurants zijn te vinden in Old Kakopetria. Dit historische deel van het dorp is geliefd bij toeristen. Het is te vinden in het westelijke deel van het huidige dorp. Het merendeel van de toeristen die richting Kakopteria rijden zal alleen dit deel van het dorp bezoeken en de Agios Nikolaos tis Stegis bezoeken.

Deze prachtige kerk behoord tot de mooiste bezienswaardigheden van Cyprus. Hij ligt op ongeveer vijf kilometer van het dorpjes Kakopetria in de Solea vallei en is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit samen met enkele andere kerken in het Troodosgebergte. De Agios Nikolaos tis Stegis behoorde ooit tot een klooster en is de enige kerk op het eiland dat in deze specifieke vorm is gebouwd. De binnenzijde van de kerk is versierd met muurschilderingen die er gezet zijn tussen de elfde en zeventiende eeuw na Christus.

Tijdens een bezoek aan Kakopetria kun je leuke een korte wandeling maken door het oude deel van de stad en langs de rivier. Deze wandeling begint in het hoogste deel van Old Kakopetria en neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden die er in het dorpje te vinden zijn. Uiteindelijk kom je uit bij een trap die naar de rivier loopt. Volg deze stroom tot je weer terug bij het beginpunt bent. Onderweg kom je enkele mooie bruggen en uitzichten op de hoger gelegen delen van Kakopetria tegen.

Hier ligt Kakopetria

Weersverwachting Kakopetria

vandaag
31° / 21°
morgen
31° / 21°
21 jun
28° / 21°
22 jun
28° / 20°
23 jun
32° / 22°
Meer weer van Kakopetria op klimaatinfo.nl

Meer informatie