Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lofou

Het dorpje Lofou is misschien wel het mooiste dorp in het Troodosgebergte, Het dorp ligt verscholen in de Ampelochoria. De hellingen rondom Lofou worden van water voorzien door de Kryos en Kouris wat voor uitmuntende wijnen zorgt.

Het dorp Lofou is te vinden in de heuvels tussen Limasol en Paphos. Het is gebouwd in een cirkelvormig patroon op de heuvels tussen de rivieren de Kryos en Kouris. Nadat de rivier de Kouris buiten zijn oevers was getreden werd het hele dorp op de huidige locatie herbouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat het dorp een uniforme uitstraling heeft. De zandstenen muren in combinatie met de roodoranje dakpannen maken Lofou tot een uniek dorpje op Cyprus. Het dorp dankt zijn naam aan het Griekse woord voor heuvel; Lofos, dat later weer verbasterd werd door de lokale inwoners tot Lofou.

Het dorp wordt waarschijnlijk al sinds de bronstijd bewoont al ontbreken de bewijzen hiervoor. Wel zijn in de omgeving van Lofou meerdere archeologische vondsten gedaan. Wat wel vaststaat is dat het dorp voor de bezetting van Cyprus door de Franken moet zijn gesticht aan het einde van de twaalfde eeuw. In deze periode werd het eiland geteisterd door aanvallen van de Arabieren. De bewoners die aan de kust woonden werden hierdoor gedwongen verder landinwaarts te trekken waar ze beschermd werden door de heuvels.

Ten tijde van de Britse overheersing werd het dorp omgetoverd tot een wijndorp. De heuvels rondom het dorp zijn bijzonder kalkrijk en de rivieren zorgen ervoor dat er genoeg aggregatie was. De komst van de wijnranken zorgden er wel voor dat het aanblik van het dorp voorgoed zou veranderen. Na de onafhankelijkheid van Cyprus werden steeds meer inwoners van het dorp gedwongen hun huizen te verlaten en zich op andere plaatsen op het eiland te vestigen. Dit wordt nu gezien als een zegening voor het dorp. Dit het namelijk voor gezorgd dat het dorp zijn oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Na een grootscheepse renovatie in de vorige eeuw met geld van de Cypriotische overheid behoord Lofou weer tot de mooiste dorpen van Cyprus.

Hier ligt Lofou

Weersverwachting Lofou

vandaag
31° / 22°
morgen
32° / 20°
15 jul
32° / 24°
16 jul
32° / 23°
17 jul
35° / 23°
Meer weer van Lofou op klimaatinfo.nl

Meer informatie