Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Polis

Het dorpje Polis is te vinden in het meest noordwestelijke deel van Cyprus. Polis is gebouwd op de plaats waar ooit de antieke stadsstaat Marion te vinden was. Het de perfecte plaats om het Akamas-schiereiland te verkennen.

Polis Chryssochous, Stad van het Gouden Land ligt tussen uitgestrekte sinaasappelvelden ten oosten van het Akamas-schiereiland. Het historische centrum van het dorp stamt uit de zestiende eeuw. Het best bewaarde bouwwerk in het centrum is de Agios Nikolas, de bekende kerk van Polis is echter de Agios Andronikos, in deze kerk zijn enkele prachtige muurschilderingen te vinden. Het historische centrum van Polis wordt gedomineerd door terrassen en winkeltjes. Deze zijn zo dicht op elkaar geplaatst dat het op sommige plekken lastig is om er doorheen te lopen.

Polis is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen van Cyprus, echt grootschalige hotels ontbreken er in de omgeving waardoor het er allemaal wat minder massaal aanvoelt. Eerlijkheid dient wel te zeggen dat de stranden minder van kwaliteit zijn dan in het zuidelijke deel van het eiland. Populairste stranden in de omgeving van Polis zijn Poli Beach, Latsi Beach, Yiannakis Beach en Sand Beach. De drukste stranden zijn te vinden ten westen van Polis richting het Aramas-schiereiland. Een kwartiertje lopen van Polis liggen Sand Beach verscholen achter een naaldbomenbos. Dit strand kan alleen via een smal zandweggetje bereikt worden.

In Polis zijn nog enkele resten te vinden van de stadsstaat Marion. Deze stad werd gesticht door de Grieken in de zevende eeuw voor Christus en werd verwoest door de Egyptenaren in de derde eeuw door Christus, de stad werd wel herbouwd, maar zou nooit meer een belangrijke rol spelen in de geschiedenis. In het huidige Polis, kun je delen van de oude begraafplaats zien en in het archeologisch museum van Marion-Arsinoë. In dit museum zijn onder andere amfora’s te zien met hierop afbeeldingen van mensen, dieren en geografische patronen.

Hier ligt Polis

Weersverwachting Polis

vandaag
31° / 26°
morgen
33° / 27°
15 jun
33° / 26°
16 jun
30° / 24°
17 jun
29° / 24°
Meer weer van Polis op klimaatinfo.nl

Meer informatie