Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zuid-Denemarken

Mooiste dorpjes van Zuid-Denemarken

De regio zuid-Denemarken lokaal beter bekend als Syddanmark beslaat het zuidelijke deel van het schiereiland Jutland en enkele eilanden. Hiervan is Funen het grootste en bekendste eiland. Andere grote of bekende eilanden die tot deze regio behoren zijn Fano, Aerø en Langeland. Regio is ontstaan door het samenvoegen van de drie oude provincies Zuid-Jutland, Ribe en Funen. De grootste stad in deze regio is Odense met bijna 200.000 inwoners andere bekende steden en plaatsen zijn Esbjerg, Ribe, Velje en natuurlijk billund. Die laatste zegt je misschien op het eerste gezicht niet zoveel maar dit is de plaats waar het legoblokje is geboren. Naast de fabriek is in het dorp ook het attractiepark Legoland Billund te vinden.

Nordby

Zuid-Denemarken

Nordby is een dorpje met minder dan 3000 inwoners op het eiland Fano in Denemarken, een van de Deense waddeneilanden welke ter hoogte van Esbjerg ligt.

Ribe

Zuid-Denemarken

Ribe is een van de oudste en mooist bewaarde dorpjes van Denemarken. Deze prachtige plaats staat bekend om zijn prachtige oude huizen, mooie kathedraal en prachtig natuurschoon in de omgeving. Ribe trekt jaarlijks vele bezoekers.