Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nordby

Nordby is een dorpje met minder dan 3000 inwoners op het eiland Fano in Denemarken, een van de Deense waddeneilanden welke ter hoogte van Esbjerg ligt.

Op het eiland Fanø ligt ook Sønderho. Dit dorpje werd door de Denen zelf tijdens een nationale verkiezing gekozen tot het mooiste dorpje van Denemarken. Dat is jammer voor Nordby want hoewel het bijna net zo mooi en gezellig is staat het nu voor altijd in de schaduw van haar eiland genoot. Maar veel toeristen maken maken de fout om vanaf de ferry die in Nordby aankomt direct door te reizen.

Dit mooie dorpje heeft zelf ook genoeg te bieden. De smalle bochtige straatjes zijn bezaaid met keien. De lage popperige huisjes die in rijtjes aan elkaar verbonden zijn werden gebouwd door de vissers van welleer. In het Fano museum kan je meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland en het zware leven dat de vissers vroeger hadden. Tenminste totdat ze er in slaagden handelsrechten te krijgen en ze helemaal naar Nederland voeren om hun waren te verkopen, vrouwen en kinderen maanden lang alleen achterlatende.

Overal voel je nog dat scheepvaart een belangrijke rol heeft gespeeld op dit eiland. Zeker ook in de kerk waar replica’s hangen van de schepen die hier voor de kust vergingen of waarvan de bemanning nooit meer terug kwam van en verre reis. In de haven liggen nog steeds schippersboten maar ook veel plezier vaartuigen. Nu wonen er op het eiland naast de nakomelingen van deze vissers ook een aantal kunstenaars. Dit verklaard waarom je naast de bakker en de slager opeens ook een winkel met luxe zijde kleding of een antiek winkel tegen komt. Het tourisme office kan je helpen om het eiland verder te verkennen. Zo kan je hier bij laag water over het wad lopen naar de zandbanken vol zeehonden.

Hier ligt Nordby

Weersverwachting Nordby

vandaag
17° / 12°
morgen
15° / 14°
16 jun
15° / 13°
17 jun
17° / 14°
18 jun
15° / 12°
Meer weer van Nordby op klimaatinfo.nl

Meer informatie