Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Meersburg

Meersburg is een prachtig dorpje op de noordelijke oever van de Bodensee, het dorp ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Het is een oud dorp waarvan de geschiedenis helemaal teruggaat tot de Merovingen, die dit deel van Europa overheersten in de vroege middeleeuwen.

In Meerburg is zelfs het oudste nog steeds bewoonde kasteel van Duitsland te vinden; het kasteel Meersburg. Dit kasteel stamt uit de zevende eeuw en werd gebouwd in opdracht van de Merovische koning Dagobert de Eerste. Van het originele kasteel is niets bewaard gebleven en ook de bronnen die dit moeten bevestigen laten te wensen over. Toch wordt er in het algemeen van uitgegaan dat kasteel Meerburg in de zevende eeuw is gebouwd. Nu is een groot deel van het kasteel omgebouwd tot museum. Tijdens een bezoek aan dit kasteel krijg je een rondleiding, in meer dan dertig gemeubileerde kamers, waardoor je een goed beeld krijgt van het leven in een middeleeuws kasteel. Hoogtepunten van een bezoek aan het kasteel van Meerburg zijn de oude kasteelkeuken, de fonteinkamer, de ridderzaal, de oude kerker en de Dürnitz.

Overnachten in Meersburg

Het prachtige Meerburg staat bekend als een van de mooiste dorpen aan de Bodensee. Het is een van de drukst bezochte toeristische bezienswaardigheden in de regio. Ondanks dit hangt er een relaxte sfeer in het dorp, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor een bezoek aan de Bodensee. Op zoek naar de beste hoteldeals voor Meersburg, kijk dan op trivago.nl. Onze favoriete hotels in Meerburg zijn Hotel Seehof, wat zoals de naam al doet vermoeden direct aan de promenade van Meerburg ligt en het JUFA Hotel Meersburg am Bodensee. Dit hotel is te vinden in het hoger gelegen deel van Meersburg, in de historische binnenstad.

Het historische centrum van Meersburg is verdeeld in twee stukken. Een lager gelegen deel rondom de veerhaven aan de Bodensee en een hoger gelegen deel rondom het kasteel. Het merendeel van de bezoekers komen met de veerboot aan in de lager gelegen deel en vinden zich van daaruit een weg naar de hoger gelegen delen van de stad. Onderweg kom je allerlei leuk terrassen, stadspoorten, historische vakwerkhuisjes en uitzichtplaatsen tegen. Het is een behoorlijk steile klim naar boven, maar in het hoger gelegen deel zijn de mooiste pleinen en bezienswaardigheden te vinden. Hier kom je het Zeppelin-Museum Meersburg tegen en het Nieuwe paleis. Vanaf de tuinen van dit paleis – die gratis bezocht kunnen worden – heb je een prachtige uitzicht over het dorp en de Bodensee. Op heldere dagen kun je in de verste zelfs de stad Konstanz zien liggen.

In Meersburg staat ook het Fürstenhäusle, waar nu het museum van Annette von Droste-Hülshoff in is gevestigd. Deze Duitse schrijfster, componist en dichteres staat bekend als een van de belangrijkste uit de negentiende eeuw.

Meersburg is een van de bekendste wijndorpen aan de Bodensee. De schuine hellingen rondom het dorp zijn bebouwd met wijngaarden, die totaal bijna 120 hectare beslaan. Een van de bekendste wijnmakers in het dorp is het Staatsweingut Meersburg, dat al vele honderden jaren wijn maakt in Meersburg. De wijngaarden die deze wijnmaker in handen heeft, staan lokaal bekend als de beste in de regio. Er worden voornamelijk Pinot Noir, Riesling, Müller-Thurgau druiven geproduceerd. De wijnen zijn te koop in de winkel van het Staatsweingut Meersburg. Naast deze winkel staat het restaurant “Gutsschänke Meersburg”. Waar je een groot deel van de wijnen die er gemaakt worden kunt proeven. Vanaf het terras van dit restaurant heb je een van de mooiste uitzichten over de Bodensee.

Hier ligt Meersburg

Weersverwachting Meersburg

vandaag
6° / 4°
morgen
6° / 2°
19 apr
8° / 3°
20 apr
7° / 4°
21 apr
7° / 2°
Meer weer van Meersburg op klimaatinfo.nl

Meer informatie