Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber behoort tot de meest bezochte plaatsen van Duitsland. Rothenburg ob der Tauber is één van de plaatsen aan de Romantische Strasse.

Met een kleine tienduizend inwoners is Rothenburg ob der Tauber eigenlijk een soort van grensgeval tussen dorp en stad. In de middeleeuwen, toen Rothenburg ob der Tauber ontstaan is, was het een stad. Als je echter naar de hedendaagse definities van een stad kijkt dan zijn er ook zeker redenen te vinden om Rothenburg ob der Tauber als dorp te classificeren.

Rothenburg ob der Tauber is in de tiende eeuw na Christus ontstaan. Het is begonnen met het kasteel dat nu nog terug te vinden is op één van de hoger gelegen delen van Rothenburg ob der Tauber. Vrijwel het gehele historische centrum is in de middeleeuwen gebouwd. Een deel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. Dat is het gevolg van een bombardement op 31 maart 1945 waarbij het oostelijke deel van Rothenburg ob der Tauber deels platgegooid is.

Wie tegenwoordig door Rothenburg ob der Tauber wandelt die waant zich weer even terug in de tijd. De straten, pleinen, stadsmuren en torens zorgen ervoor dat Rothenburg ob der Tauber de uitstraling heeft van een middeleeuwse stad. Het is dat er helaas gewoon auto’s door het hart van Rothenburg ob der Tauber mogen rijden. Een totaal autovrij centrum had de sfeer nog meer ten goede gekomen. Je hebt nu overigens wel de kans om Rothenburg ob der Tauber te bekijken vanuit een klassieke auto. Deze rondritten vertrekken vanaf de Marktplatz.

Gebouwen die de moeite waard zijn in Rothenburg ob der Tauber zijn onder andere de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Siebertoren en de Sint-Jakobskerk.

Wie Rothenburg ob der Tauber wil bezoeken die moet zeker een uur of drie tot vier daarvoor uittrekken. Het hart van de plaats is vrij compact, maar er zijn teveel straatjes en pleinen waar je zeker overheen moet wandelen. Leuk is ook om de stad vanuit de wandelpaden in de stadsmuren te bekijken.Ben je van plan langer in dit bijzondere dorp te verblijven dan zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in Rothenburg te vinden. Vergelijk de prijzen van de verschillende hotels in het dorp op Trivago.nl

Hier ligt Rothenburg ob der Tauber

Weersverwachting Rothenburg ob der Tauber

vandaag
16° / 9°
morgen
18° / 10°
15 jun
17° / 12°
16 jun
19° / 11°
17 jun
22° / 13°
Meer weer van Rothenburg ob der Tauber op klimaatinfo.nl

Meer informatie