Weersverwachting Rothenburg ob der Tauber

vandaag
14° / 0°
morgen
23° / 7°
10 mei
24° / 12°
11 mei
15° / 10°
12 mei
12° / 9°

Rothenburg ob der Tauber

Waar ligt Rothenburg ob der Tauber?

Externe links

Wie tegenwoordig door Rothenburg ob der Tauber wandelt die waant zich weer even terug in de tijd. De straten, pleinen, stadsmuren en torens zorgen ervoor dat Rothenburg ob der Tauber de uitstraling heeft van een middeleeuwse stad. Het is dat er helaas gewoon auto’s door het hart van Rothenburg ob der Tauber mogen rijden. Een totaal autovrij centrum had de sfeer nog meer ten goede gekomen. Je hebt nu overigens wel de kans om Rothenburg ob der Tauber te bekijken vanuit een klassieke auto. Deze rondritten vertrekken vanaf de Marktplatz.

Gebouwen die de moeite waard zijn in Rothenburg ob der Tauber zijn onder andere de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Siebertoren en de Sint-Jakobskerk.

Wie Rothenburg ob der Tauber wil bezoeken die moet zeker een uur of drie tot vier daarvoor uittrekken. Het hart van de plaats is vrij compact, maar er zijn teveel straatjes en pleinen waar je zeker overheen moet wandelen. Leuk is ook om de stad vanuit de wandelpaden in de stadsmuren te bekijken.Ben je van plan langer in dit bijzondere dorp te verblijven dan zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in Rothenburg te vinden. Vergelijk de prijzen van de verschillende hotels in het dorp op Trivago.nl

Foto's van Rothenburg ob der Tauber