Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wasserburg

Wasserburg is een klein oud dorpje aan de oevers van de Bodensee, in de deelstaat Beieren. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen aan de Bodensee, niet op de minste plaats door het prachtige schiereiland.

Op dit schiereiland zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Wasserburg te vinden. Op dit schiereiland in de Bodensee staat de Sint-Joriskerk en de bijbehorende pastorie, het kasteel Wasserburg en het voormalige Malhause. In dit Malhause is nu een museum te vinden, dat de geschiedenis van het dorp en de Bodensee verteld. Zo kom je er alles te weten over de heksenvervolgingen en processen die ooit in dit gebouw gehouden werden. Je kunt er zelfs nog de oude cellen zien waar de “heksen” gevangen gehouden werden. Een ander deel van het museum is gewijd aan Duitse schrijvers. Zo is er een vaste tentoonstelling over de schrijvers Martin Walser en Horst Wolfram Geißler.

Vakantie aan de Bodensee

Wasserburg is een van de populairste toeristische bestemmingen aan de Bodensee. In het dorpje staan opvallend veel grote villa’s en luxe hotels. Wasserburg staat bekend om het pittoreske schiereiland. In het dorp zijn verschillende luxe hotels en gasthäuser te vinden. De beste deals hiervoor vind je op Trivago.nl. Ons favoriete hotel in Wasserburg is het Schloss Hotel Wasserburg.

De geschiedenis van Wasserburg gaat helemaal terug tot de achtste eeuw na Christus. In deze periode wordt de naam Wasserburg of “wazzarburuc” genoemd in stukken van het klooster van Sankt-Gallen. In deze periode was het eiland van het huidige Wasserburg in handen van de Heren van Sankt-Gallen. Deze gebruikte het versterkte schiereiland als toevluchtsoord in oorlogsperiodes. In de tiende eeuw is het schiereiland aangevallen door de Hongaren, maar volgens de overleveringen zou het eiland niet gevallen zijn.

Het zou tot de achttiende eeuw duren voordat het eiland een vaste verbinding kreeg met het vaste land, waarna het een schiereiland werd. Op het voormalige eiland is nog steeds een pilaar te zien, die het verlies van deze status memoreert. 

Het oudste gebouw op het schiereiland is waarschijnlijk de Sint-Joriskerk. De eerste kerk op het eiland werd gebouwd in de achtste eeuw, maar de huidige kerk stamt uit de veertiende eeuw. De huidige vorm van de kerk is ontstaan na een renovatie in de zeventiende eeuw, de fresco’s zijn begin vorige eeuw aangebracht.

Dat de geschiedenis van de Bodensee veel verder terug gaat als onze jaartelling is bewezen door de vondst van een boomstamkano bij Wasserburg. Deze boomstamkano zou volgens onderzoekers meer dan drieduizend jaar oud zijn en uit de bronstijd stammen. Dit is de oudste boot ooit gevonden in de Bodensee. De kano was oorspronkelijk ongeveer twaalf meter lang en was waarschijnlijk van een van de inwoners van het paaldorp in dat indertijd bij Eschbach te vinden was.

Hier ligt Wasserburg

Weersverwachting Wasserburg

vandaag
7° / 2°
morgen
4° / 0°
19 apr
6° / 1°
20 apr
5° / 1°
21 apr
5° / 0°
Meer weer van Wasserburg op klimaatinfo.nl

Meer informatie