Engeland

Engeland

Engeland kent met zijn glooiende heuvels en kabbelende beekjes een prachtig decor voor hele mooie dorpjes. In Engeland heeft men het nationaal erfgoed nog erg lief. Veel zorg en aandacht wordt besteed aan het onderhouden van oude monumenten en dit geldt zeker ook voor de dorpjes in het land. Wanneer je ergens National Heritage ziet staan kun je ervan uit gaan dat je op een mooie historische bezienswaardigheid stuit. Of men nu rondrijdt door de Midlands, Hampshire of Devon in ieder graafschap zul je enkel van deze leuke dorpjes tegenkomen. Sommigen zien er uit alsof Shakespear zelf nog er in heeft rondgelopen. Andere kennen de charmes van de Gregoriaanse en Victoriaanse tijd. In alle gevallen zien ze eruit als of ieder moment Harry Potter of een slimme  Britse detective zo om de hoek kan komen en je rondwandelt in een levend verhaal. Veel dorpjes kennen een levendige en actieve gemeenschap die trots zijn op hun dorp en er alles aan zullen doen het dorp zo mooi mogelijk te  houden.

Cotswolds

De Cotswolds is een van de mooiste regio’s in Engeland. Eeuwen oude dorpjes liggen hier verscholen tussen de groene heuvels. Soms is het alsof je terug stapt in de tijd. Veel lieflijker als dit ga je Engeland niet zien.

» meer over Cotswolds

South East England

South East England is een prachtige regio in het zuiden van Engeland. Het hoge welvaartsniveau en de vele historische plekken zorgen ervoor dat er in South East England heel wat mooie dorpen te bewonderen zijn.

» meer over South East England