Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Engeland

Mooiste dorpjes van Engeland

Engeland kent met zijn glooiende heuvels en kabbelende beekjes een prachtig decor voor hele mooie dorpjes. In Engeland heeft men het nationaal erfgoed nog erg lief. Veel zorg en aandacht wordt besteed aan het onderhouden van oude monumenten en dit geldt zeker ook voor de dorpjes in het land. Wanneer je ergens National Heritage ziet staan kun je ervan uit gaan dat je op een mooie historische bezienswaardigheid stuit. Of men nu rondrijdt door de Midlands, Hampshire of Devon in ieder graafschap zul je enkel van deze leuke dorpjes tegenkomen. Sommigen zien er uit alsof Shakespeare zelf er nog in heeft rondgelopen. Andere kennen de charmes van de Gregoriaanse en Victoriaanse tijd. In alle gevallen zien ze eruit als of ieder moment Harry Potter of een slimme  Britse detective zo om de hoek kan komen en je rondwandelt in een levend verhaal. Veel dorpjes kennen een levendige en actieve gemeenschap die trots zijn op hun dorp en er alles aan zullen doen het dorp zo mooi mogelijk te  houden.

Cotswolds

Engeland

De Cotswolds is een van de mooiste regio’s in Engeland. Eeuwen oude dorpjes liggen hier verscholen tussen de groene heuvels. Soms is het alsof je terug stapt in de tijd. Veel lieflijker als dit ga je Engeland niet zien.

Kent

Engeland

Het Graafschap Kent is onderdeel van de regio South East England. Het graafschap staat bekend als de tuin van Engeland. Het is voor de meeste Nederlanders de plaats waar ze als eerste voet op het eiland zetten.

South East England

Engeland

South East England is een prachtige regio in het zuiden van Engeland. Het hoge welvaartsniveau en de vele historische plekken zorgen ervoor dat er in South East England heel wat mooie dorpen te bewonderen zijn.

South West England

Engeland

De regio South West England ligt zoals de naam al doet vermoeden in het zuidwestelijke deel van Engeland. In totaal wonen er ongeveer vijf miljoen mensen in de regio wat het qua inwoners de zevende van de regio maakt. Qua oppervlakte ie het de grootste van het land.

West Midlands

Engeland

De regio West-Midlands is te vinden in het centraal westelijke deel van Engeland. De regio vormt het grootste deel de grens met Wales. In de regio wonen iets meer dan vijf miljoen mensen. Vroeger stond de regio ook wel bekend onder de naam Mercia.