Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kent

Mooiste dorpjes van Kent

Het Graafschap Kent is onderdeel van de regio South East England. Het graafschap staat bekend als de tuin van Engeland. Het is voor de meeste Nederlanders de plaats waar ze als eerste voet op het eiland zetten. In het graafschap Kent ligt namelijk de plaats Dover waar behoorlijk wat veerdiensten aankomen en het is de plek waar de Kanaaltunnel weer boven de grond komt. Sinds de opening van de Kanaaltunnel tussen Calais en Dover is het aantal toeristen in het Graafschap Kent behoorlijk toegenomen. Steden als Dover en Canterbury hebben het aantal toeristen flink zien groeien.
enkele van de bekendste bezienswaardigheden in het Graafschap Kent zijn de Krijtrotsen van Dover, Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Hever Castle. Naast deze bijzondere toeristische trekpleisters zijn er in het Graafschap Kent behoorlijk wat prachtige en pittoreske dorpen te vinden. Een aantal van deze dorpen hebben we bezocht en zijn terug te vinden op mooiste dorpjes.

Chilham

South East England

De Civil Parish Chilham is een prachtig landelijk gelegen dorp dat gesitueerd is in het graafschap Kent. Het plaatsje is echt een typisch dorp voor deze regio met tal van factoren die het dorp zeer authentiek maken.

Lenham

South East England

Een typische ‘Village’ in het graafschap Kent is het dorp en ‘Civil Parish’ Lenham. Het plaatsje is gelegen in het karakteristieke landschap van de ‘North Downs’ en ligt niet ver van plaatsen als Maidstone en Ashford.

Sandwich

South East England

Niet ver van de kust in het district Dover van het graafschap Kent, ligt het dorpje Sandwich.
Zandwijk, zoals het dorp letterlijk vertaald heet, heeft zijn naam te danken aan de zanderige bodem in gebied waar het dorp gesitueerd is.