Kent

Engeland

Het Graafschap Kent is onderdeel van de regio South East England. Het graafschap staat bekend als de tuin van Engeland. Het is voor de meeste Nederlanders de plaats waar ze als eerste voet op het eiland zetten. In het graafschap Kent ligt namelijk de plaats Dover waar behoorlijk wat veerdiensten aankomen en het is de plek waar de Kanaaltunnel weer boven de grond komt. Sinds de opening van de Kanaaltunnel tussen Calais en Dover is het aantal toeristen in het Graafschap Kent behoorlijk toegenomen. Steden als Dover en Canterbury hebben het aantal toeristen flink zien groeien.
enkele van de bekendste bezienswaardigheden in het Graafschap Kent zijn de Krijtrotsen van Dover, Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Hever Castle. Naast deze bijzondere toeristische trekpleisters zijn er in het Graafschap Kent behoorlijk wat prachtige en pittoreske dorpen te vinden. Een aantal van deze dorpen hebben we bezocht en zijn terug te vinden op mooiste dorpjes.

Chilham

De Civil Parish Chilham is een prachtig landelijk gelegen dorp dat gesitueerd is in het graafschap Kent. Het plaatsje is echt een typisch dorp voor deze regio met tal van factoren die het dorp zeer authentiek maken.

Met net iets meer dan duizend inwoners kunnen we bij Chilham spreken van een echt dorp. Naast dat het een dorp is, is het ook nog eens een ‘Parish’ die voldoet aan het beeld van een landelijke gemeente met tal van authentieke karaktereigenschappen die zo kenmerkend zijn voor het graafschap Kent. De combinatie van de authenticiteit en de kleinschaligheid maken dit dorp zeker geschikt voor een vermelding op de website van mooiste dorpjes.  Ondanks dat het dorp niet heel groot is, zijn de landelijke ligging en een aantal prachtige bezienswaardigheden zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

» meer over Chilham

Lenham

Een typische ‘Village’ in het graafschap Kent is het dorp en ‘Civil Parish’ Lenham. Het plaatsje is gelegen in het karakteristieke landschap van de ‘North Downs’ en ligt niet ver van plaatsen als Maidstone en Ashford.

Met net iets meer dan 3.000 inwoners is Lenham als zeker een dorp in onze optiek. Daarnaast kent het dorp een lange geschiedenis die je weer terugziet in een aantal bouwwerken die te vinden zijn in Lenham. In het straatbeeld vallen de typische authentiek gedecoreerde huisjes op en het dorp ligt in een uniek landschap, namelijk nog net in het gebied van de ‘North Downs’. Al deze factoren bij elkaar opgeteld hebben ervoor gezorgd dat Lenham niet mag ontbreken op de website van mooiste dorpjes. Naast de hierboven vermelde elementen zijn er nog een aantal mooie bezienswaardigheden die zeker een bezichtiging waard zijn.

» meer over Lenham

Sandwich

Niet ver van de kust in het district Dover van het graafschap Kent, ligt het dorpje Sandwich.
Zandwijk, zoals het dorp letterlijk vertaald heet, heeft zijn naam te danken aan de zanderige bodem in gebied waar het dorp gesitueerd is.

Met ongeveer vijfduizend inwoners voldoet Sandwich al aan de categorie ‘dorpjes’. De categorie ‘mooiste’ heeft het plaatsje verdiend door de prachtige middeleeuwse dorpskern. Deze oude dorpskern zorgt ervoor dat er in het dorp tal van monumentale panden te vinden zijn die het plaatsje een authentiek karakter geven. Een wandeling door Sandwich geeft je een gevoel dat je een paar honderd jaar terug in de tijd gaat in een klassiek Engels dorp dat kenmerkend is voor het graafschap Kent. Een lange geschiedenis en invloeden uit andere windstreken zorgen voor een unieke ervaring wanneer je Sandwich bezoekt.

» meer over Sandwich