Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

South East England

Mooiste dorpjes van South East England

De regio South East England is de op twee na grootste regio van Engeland. De totale oppervlakte beslaat 19.096 vierkante kilometer. De regio ligt ten westen en zuiden van de Engelse hoofdstad Londen en behoort tot de drukst bezochte toeristische gebieden van Engeland. In South East England vind je een combinatie van authentieke dorpen, glooiende heuvellandschappen, statige kastelen en gezellige kustdorpen.

South East England staat bekend vanwege de uitstekende scholen en universiteiten. Veel hoog aangeschreven scholen komen uit dit stukje Engeland. Het meest bekend is de University of Oxford, waar heel wat hedendaagse internationale leiders colleges hebben gevolgd. Ook economisch gezien doet South East England het goed. De welvaart is vaak terug te zien in de vele mooie dorpen die je in South East England aantreft.

Tot South East England behoren de volgende graafschappen: Berkshire, Buckinghamshire, East Sussex, Hampshire, Isle of Wright, Kent, Oxfordshire, Surrey en West Sussex.

Alresford

South East England

Alresford  is een klein dorpje in het zuidwesten van Engeland gelegen in het Graafschap Hampshire. Het bestaat uit Old Alresford , hoger op de heuvel gelegen en het New Alresford.

Battle

South East England

De naam van het dorp Battle licht al een sluier op over de geschiedenis van dit plaatsje dat gesitueerd is op zo’n tachtig kilometer ten zuiden van Londen, niet ver van de kustplaats Hastings.

Chilham

South East England

De Civil Parish Chilham is een prachtig landelijk gelegen dorp dat gesitueerd is in het graafschap Kent. Het plaatsje is echt een typisch dorp voor deze regio met tal van factoren die het dorp zeer authentiek maken.

Lenham

South East England

Een typische ‘Village’ in het graafschap Kent is het dorp en ‘Civil Parish’ Lenham. Het plaatsje is gelegen in het karakteristieke landschap van de ‘North Downs’ en ligt niet ver van plaatsen als Maidstone en Ashford.

Rye

South East England

In het graafschap East Sussex, niet ver van de kust, ligt het werkelijk prachtige dorpje Rye. Het dorp, dat tevens een ‘Civil Parish’ is, ligt in de nabijheid van drie rivieren heeft als oude vestingstad een charmante authentieke uitstraling.

Sandwich

South East England

Niet ver van de kust in het district Dover van het graafschap Kent, ligt het dorpje Sandwich.
Zandwijk, zoals het dorp letterlijk vertaald heet, heeft zijn naam te danken aan de zanderige bodem in gebied waar het dorp gesitueerd is.

Windsor

South East England

Windsor is een plaats gelegen in het graafschap Berkshire, ten westen van de Britse hoofdstad Londen. Windsor is vooral bekend vanwege Windsor Castle, een residentie van het Britse koningshuis.

Yarmouth

South East England

Yarmouth is een klein dorpje op Isle of Wight, uitkijkend over de Solent. Yarmouth is van oudsher een stad, een van de kleinste van Engeland, maar door zijn geringe inwoneraantal, verdient het een plekje op mooiste dorpjes.