Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alresford

Alresford  is een klein dorpje in het zuidwesten van Engeland gelegen in het Graafschap Hampshire. Het bestaat uit Old Alresford , hoger op de heuvel gelegen en het New Alresford.

Beide stukken zijn bijna als aparte dorpjes te zien en worden ook fysiek gescheiden door een natuurgebied wat The Weir wordt genoemd. Dit is een grote vijver omringd door een wat verwilderd stuk landschap. De rivier de Alre loopt door beide dorpjes heen. Alre is een echt marktstadje. Gelegen aan de weg van Winchester naar Canterbury, een weg die veel werd begaan door pelgrims, was Alresford in de middeleeuwen een belangrijke handelsplaats .De huizen in het dorp tonen de sporen van meerder eeuwen door de geschiedenis heen. Keurige Vicoriaanse bouw staat naast Georgian huisjes. De vrolijke leurtjes en erkers maken dat het geheel een vriendelijke uitstraling heeft.

Voor zo’n klein dorpje heeft het een zeer aardig centrum met enkele prima theehuizen en leuke lokale winkels. Het dorpje kent wat pubs en een aantal restaurants. In de lokale pub, the Horse and Groom,  wordt naast allerhande andere bieren ook lokaal bier getapt. Het typisch Engelse bruine biertje Faggins wordt op slechts een steenworp afstand gebrouwen in de Itchen Valley brewery. Alresford is ook Waterkers hoofdstad van Engeland. Dit kleine plantje zorgt hier tijdens het jaarlijkse waterkersfestival voor een ware hype. Vanuit heel Engeland komen mensen naar dit festival toe om feest te vieren rondom dit kleine plantje. Naast feesten is er ook de traditionele stoomlocomotiefrails genoemd naar dit plantje. Dit oude treintje rijdt i het seizoen nog dagelijks heen en weer voor de toeristen.

Hier ligt Alresford

Weersverwachting Alresford

vandaag
23° / 13°
morgen
26° / 14°
26 jun
27° / 16°
27 jun
21° / 14°
28 jun
19° / 11°
Meer weer van Alresford op klimaatinfo.nl

Meer informatie