Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Battle

De naam van het dorp Battle licht al een sluier op over de geschiedenis van dit plaatsje dat gesitueerd is op zo’n tachtig kilometer ten zuiden van Londen, niet ver van de kustplaats Hastings.

Battle verdient zeker een plek op onze website van mooiste dorpjes. Zo heeft het dorp maar iets meer dan 6.000 inwoners. Er staan in Battle een aantal interessante historische gebouwen die het aanzicht van het plaatsje zeker verfraaien. Als je daarbij ook nog de geschiedenis van het plaatsje, dat aan deze geschiedenis ook direct haar naam te danken heeft, dan weet je dat dit een dorp is met een enorme historische waarde en al evenveel historische sporen van dit verleden. Ervaar zelf de geschiedenis achter Battle en de prachtige oude gebouwen die dit verhaal vertellen.

Battle heeft haar naam te danken aan de slag bij Hastings, in het jaar 1066. In deze Engelse regio werd deze slag ‘Battle of Hastings’ genoemd. Deze slag vond plaats op het grondgebied waar het huidige dorp te vinden is. Alleen al dit verhaal over de oorsprong en de naam van het dorp spreekt enorm tot de verbeelding.
Naast deze geschiedenis kent het plaatsje ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo werd ten nagedachtenis de ‘Battle Abbey’ gebouwd. Dit was een voormalig klooster dat tegenwoordig nog deels in goede staat verkeert en deels is verwoest. Van de kloosterkerk zijn alleen nog de fundamenten te bewonderen, maar andere delen van het domein zijn nog in volle glorie te bewonderen. De historische kern van het plaatsje, dat van origine rond de ‘abbey’ was gebouwd heeft tal van mooie oude huisjes en bovendien een aantal leuke winkels. Bezoek ook zeker de ‘gunpowder works’. Het zal vast aan de naam van het dorp liggen, maar Battle stond bekend als de plaats waar ‘gunpowder’ werd gefabriceerd. Een bezoek aan Battle is prima te combineren met een verblijf of bezoek aan het nabijgelegen Hastings.

Hier ligt Battle

Weersverwachting Battle

vandaag
19° / 11°
morgen
20° / 11°
21 jun
21° / 11°
22 jun
18° / 13°
23 jun
22° / 12°
Meer weer van Battle op klimaatinfo.nl

Meer informatie