Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rye

In het graafschap East Sussex, niet ver van de kust, ligt het werkelijk prachtige dorpje Rye. Het dorp, dat tevens een ‘Civil Parish’ is, ligt in de nabijheid van drie rivieren heeft als oude vestingstad een charmante authentieke uitstraling.

Met nog geen vijfduizend inwoners kunnen we, ondanks Rye een oude vestingstad is, in de huidige tijdgeest het plaatsje gerust een dorp noemen. Deze functie als oude vestingstad heeft er mede voor gezorgd dat Rye zeker niet mag ontbreken op de website van dorpjes.
Het plaatsje is altijd geconserveerd gebleven waardoor het tal prachtige oude bezienswaardigheden herbergt.  Wat ons betreft is dit niet alleen één van de mooiste dorpjes van East Sussex, maar zelfs van Engeland en Groot-Brittannië. Je hebt echt het gevoel dat je op sommige plakken enkele honderden jaren terug in de tijd wordt gestuurd.

Als we kijken naar de geschiedenis van Rye, snappen we al een stuk beter waarom Rye tegenwoordig nog zo’n mooi plaatsje is om te bezoeken. We hebben dus al de ligging bij drie rivieren en de ligging aan zee die het vanuit een geografisch oogpunt een interessante plek maken. Als je dan ook nog eens de geschiedenis van de stadsalliantie met de vijf Engelse kanaalhavens erbij neemt weet je waarom Rye altijd een voorname positie heeft ingenomen. Tal van sporen van de rijke geschiedenis zie je nog altijd terug in het straatbeeld. Zo zijn er de prachtige kleine straatjes geflankeerd door al even mooie huisjes, zoals bij Mermaid Street, maar ook aantal andere bezienswaardigheden. Een goed voorbeeld daarvan is de ‘Landgate’ waarlangs je vroeger de vestingstad binnen kwam. Deze bombastische stadspoort lijkt zo uit een middeleeuws ridderverhaal te komen. De St Mary Church mag zeker niet worden overgeslagen. Nu zal dat moeilijk gaan, want de kerk is prominent zichtbaar, zowel van wat verder af, als van dichterbij. Vanaf de toren van de kerk heb je bovendien een prachtig uitzicht over Rye en de landerijen eromheen. Dit dorp is een absolute ‘must go’ wanneer je in de buurt bent.

Hier ligt Rye

Weersverwachting Rye

vandaag
8° / 6°
morgen
6° / 4°
6 dec
7° / 1°
7 dec
12° / 7°
8 dec
11° / 6°
Meer weer van Rye op klimaatinfo.nl

Meer informatie