Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sandwich

Niet ver van de kust in het district Dover van het graafschap Kent, ligt het dorpje Sandwich.
Zandwijk, zoals het dorp letterlijk vertaald heet, heeft zijn naam te danken aan de zanderige bodem in gebied waar het dorp gesitueerd is.

Met ongeveer vijfduizend inwoners voldoet Sandwich al aan de categorie ‘dorpjes’. De categorie ‘mooiste’ heeft het plaatsje verdiend door de prachtige middeleeuwse dorpskern. Deze oude dorpskern zorgt ervoor dat er in het dorp tal van monumentale panden te vinden zijn die het plaatsje een authentiek karakter geven. Een wandeling door Sandwich geeft je een gevoel dat je een paar honderd jaar terug in de tijd gaat in een klassiek Engels dorp dat kenmerkend is voor het graafschap Kent. Een lange geschiedenis en invloeden uit andere windstreken zorgen voor een unieke ervaring wanneer je Sandwich bezoekt.

De gescheidenis van Sandwich begint minstens in het jaar 851, want dat is dat er voor het eerst in documentatie wordt gesproken over het dorp. Dan onder de naam Sandwich. In het jaar 993 wordt voor het eerst de naam Sandwic genoemd. Enkele jaren later, in het jaar 1086 wordt in het Domesday Book gesproken over Sandwice. De tweede lettergreep ‘wich’ kom waarschijnlijk van het Angelsaksische ‘wīc’, dat zoveel betekend als woning op een versterkte plaats waar handel wordt bedreven. Deze laatste betekenis geeft al aan waarom Sandwich is uitgegroeid tot het mooie dorp met een middeleeuwse dorpskern die het nu is.

Het unieke aan Sandwich en de oude kern zijn enkele oude huizen met typisch Nederlandse klok- en trapgevels. Dit komt door Nederlandse vluchtelingen die hier ten tijde van de tachtig jarige oorlog waren neergestreken. Deze Nederlanders waren ook verantwoordelijk voor de restauratie van één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp, de ‘St. Peter’s Church’. Ook hier zie je nog altijd de Nederlandse invloed terug aan de materialen die zijn gebruikt om de kerk weer in volle glorie te herstellen. De koepel van de kerk is vrij uniek in het Verenigd Koninkrijk. De oude toegangspoort ‘Fisher Gate’, die dateert uit 1384, is een prachtige oude doorgang om de historische kern van Sandwich te betreden. In de prachtige ‘Guildhall’ vind je tegenwoordig het bestuur en ‘Parish council’ van het dorp. De rivier de ‘Stour’ is zeer bepalend voor het pittoreske karakter van dit prachtige oude dorp.

Hier ligt Sandwich

Weersverwachting Sandwich

vandaag
18° / 13°
morgen
16° / 11°
23 sep
16° / 10°
24 sep
19° / 11°
25 sep
20° / 15°
Meer weer van Sandwich op klimaatinfo.nl

Meer informatie