Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Windsor

Windsor is een plaats gelegen in het graafschap Berkshire, ten westen van de Britse hoofdstad Londen. Windsor is vooral bekend vanwege Windsor Castle, een residentie van het Britse koningshuis.

Wat betreft grootte is Windsor een groot dorp, dat stadse kenmerken heeft. Dat komt vooral door de aanwezigheid van veel voorzieningen zoals een winkelcentrum, twee treinstations, meerdere hotels en een theater. Dit is eigenlijk vooral te danken aan de aanwezigheid van het uit 1070 stammende kasteel, dat tot de grootste toeristische attracties uit de regio behoort. Windsor Castle is door haar omvang en de iets hogere ligging vrij dominant aanwezig in Windsor. Het kasteel is momenteel het grootste kasteel ter wereld dat nog bewoond wordt. Het Britse koningshuis is niet permanent aanwezig op Windsor Castle, maar verblijft er wel regelmatig.

Windsor Castle is tegen betaling te bezoeken. Je kunt dan niet door heel het kasteel lopen, maar krijgt wel een deel van het kasteel te zien dat voldoende is om een goede indruk te krijgen van de rijkdom en weelde die in het kasteel zeker aanwezig is. Houd er rekening mee dat je binnen nergens mag fotograferen (vandaar dat er geen interieurfoto’s op deze site staan).

Behalve het kasteel heeft Windsor nog een aantal bezienswaardigheden zoals het Windsor Gildenhuis, het Windsor & Royal Borough Museum en The Home Park. Grote publiekstrekker is ook Legoland Windsor. Dit attractiepark opende in 1996 haar deuren en is geheel gebaseerd op de populaire speelgoedblokjes waar je bijna alles mee kunt bouwen. Windsor en het nabijgelegen Eton zijn te verkennen door middel van zogenaamde hop on, hop off bussen of met amfibievoertuigen van Duck Tours. Je kunt bij Windsor ook bootjes huren om rivier The Thames te bevaren.

Winkelliefhebbers kunnen heerlijk winkelen in de winkels die zich vooral concentreren rondom het kasteel en het centraal station van Windsor. Voor een plaats van deze omgang is Windsor uitermate goed geütiliteerd op het gebied van winkels.

Hier ligt Windsor

Weersverwachting Windsor

vandaag
20° / 12°
morgen
22° / 11°
20 mei
21° / 10°
21 mei
22° / 10°
22 mei
20° / 11°
Meer weer van Windsor op klimaatinfo.nl

Meer informatie