Weersverwachting Windsor

vandaag
11° / 3°
morgen
4° / 1°
3 dec
9° / 1°
4 dec
7° / 2°
5 dec
7° / 2°

Windsor

Waar ligt Windsor?

Externe links

Windsor Castle is tegen betaling te bezoeken. Je kunt dan niet door heel het kasteel lopen, maar krijgt wel een deel van het kasteel te zien dat voldoende is om een goede indruk te krijgen van de rijkdom en weelde die in het kasteel zeker aanwezig is. Houd er rekening mee dat je binnen nergens mag fotograferen (vandaar dat er geen interieurfoto’s op deze site staan).

Behalve het kasteel heeft Windsor nog een aantal bezienswaardigheden zoals het Windsor Gildenhuis, het Windsor & Royal Borough Museum en The Home Park. Grote publiekstrekker is ook Legoland Windsor. Dit attractiepark opende in 1996 haar deuren en is geheel gebaseerd op de populaire speelgoedblokjes waar je bijna alles mee kunt bouwen. Windsor en het nabijgelegen Eton zijn te verkennen door middel van zogenaamde hop on, hop off bussen of met amfibievoertuigen van Duck Tours. Je kunt bij Windsor ook bootjes huren om rivier The Thames te bevaren.

Winkelliefhebbers kunnen heerlijk winkelen in de winkels die zich vooral concentreren rondom het kasteel en het centraal station van Windsor. Voor een plaats van deze omgang is Windsor uitermate goed geütiliteerd op het gebied van winkels.

Foto's van Windsor