Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yarmouth

Yarmouth is een klein dorpje op Isle of Wight, uitkijkend over de Solent. Yarmouth is van oudsher een stad, een van de kleinste van Engeland, maar door zijn geringe inwoneraantal, verdient het een plekje op mooiste dorpjes.

Yarmouth is een van de oudste dorpen op Isle of Wight. De eerste keer dat we het dorpje tegenkomen in de geschiedenisboeken is in het jaar 991. Het dorp heette toen nog Eremue, in de twaalfde eeuw kreeg het zijn stadsrechten, die in de eeuwen daarna nog meerdere malen werden hernieuwd. Het is nu een van de kleinste plaatsen met stadsrechten in Engeland. Het dorp is door de eeuwen heen meerdere malen verwoest. Soms door brand en andere keren door invallen van de Fransen.

Overnachten in Yarmouth

Yarmouth is de perfecte uitvalsbasis om de rest van Isle of Wight te ontdekken. De beroemde Needles liggen op slechts enkele kilometers en in Yarmouth startten verschillende fiets- en wandelroutes. Er zijn in het dorp verschillende hotels en b&b’s te vinden. De leukste plek om te overnachten in Yarmouth is “The George Hotel and Beach Club“. Dit hotel ligt direct naast de pier van Yarmouth. Andere leuke opties in het dorp zijn The Old Barn, Newclose Farm en West Bay Cottages Yarmouth Isle of Wight

Nu is Yarmouth een van de populairste toeristische bestemmingen op het Isle of Wight. Vanuit Lymington, op het Engelse vaste land, vertrekt er iedere half uur een veerdienst naar Yarmouth. Vanuit Yarmouth kun je met het openbaar vervoer de andere delen van het eiland verkennen. Nog leuker is het om Isle of Wight met de fiets te ontdekken. De historische treinverbindingen op het eiland zijn vervangen door fietspaden, zodat er redelijk vlakke fietsroutes zijn. In het historische treinstation van Yarmouth, is nu een gezellige koffietent en een fietsverhuurbedrijf te vinden. Het is ook de plek waar een leuke wandelroute rondom de Western Yar begint. Deze wandelroute neemt je mee langs de oevers van de Western Yar, loopt door het dorpje Freshwater en komt uiteindelijk weer uit in de haven van Yarmouth.

In het kleine historische centrum van Yarmouth zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. De bekendste is waarschijnlijk de pier van Yarmouth. Deze pier stamt uit negentiende eeuw en nog steeds de langste houten pier van Engeland. De eerste pier op deze plek was zelfs nog iets langer. Als je op de pier wil wandelen moet je een pond entree betalen. Deze moet je achterlaten in een paal die bij het begin van de pier staat. Andere bezienswaardigheden zijn het historische stadhuis, Yarmouth Castle en Saint james Church. Saint James Church stamt uit de middeleeuwen, maar kreeg zijn huidige uiterlijk in de zeventiende eeuw.

Omdat Yarmouth een belangrijke toeristische trekpleister is, zijn er in het dorp opvallend veel restaurants, winkels en galeries te vinden. Tijdens ons bezoek aan Yarmouth, aten we een heerlijke steak pie bij de Bugle Coaching Inn en dronken we een biertje bij de Wheatheaf Inn.

Hier ligt Yarmouth

Weersverwachting Yarmouth

vandaag
17° / 14°
morgen
17° / 15°
15 jul
18° / 13°
16 jul
18° / 15°
17 jul
18° / 16°
Meer weer van Yarmouth op klimaatinfo.nl

Meer informatie