Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Auvergne-Rhône-Alpes

Mooiste dorpjes van Auvergne-Rhône-Alpes

Indrukwekkende natuur, lekker eten, goede wijnen en fraaie dorpjes. Dat is eigenlijk in één zin een omschrijving van de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Niet voor niets dat juist dit gebied al decennia lang tot de populairste vakantiegebieden van Frankrijk behoort. Vooral Nederlanders weten iedere zomer de campings en andere accommodaties in deze fantastische regio massaal te vinden. Binnen Auvergne-Rhône-Alpes liggen bijvoorbeeld de departementen Ardèche, Drôme, Loire en Savoie. Wie op enige manier actief bezig wil zijn die kan dat hier allemaal doen. Raften, hiken, bergbeklimmen, paragliding en mountainbiken zijn populaire bezigheden in deze veelzijdige regio. In de wintermaanden staan wintersporten zoals skiën en snowboarden centraal in Auvergne-Rhône-Alpes. Wintersportplaatsen zoals Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, La Plagne en Les Menuires behoren tot de beste wintersportbestemmingen ter wereld. Natuurlijk vind je in een grote en zeer diverse regio als Auvergne-Rhône-Alpes voldoende mooie dorpen die moeite waard zijn om te bezoeken.

Bonneval-sur-Arc

Auvergne-Rhône-Alpes

Bonneval-sur-Arcis een prachtig dorpje in het departement Savoie. Het dorp ligt in de Maurienne vallei en is het hoogstgelegen dorp van deze vallei. Bonneval-sur-Arc is een bekend skidorp in de regio.

Grignan

Auvergne-Rhône-Alpes

Vrijwel alle elementen die je zoekt in een mooi dorp zijn aanwezig in het middeleeuwse plaatsje Grignan, met als hoogtepunt het grootste renaissance kasteel van zuidoost Frankrijk.

Pont-en-Royans

Auvergne-Rhône-Alpes

Pont-en-Royans is een klein, maar idyllisch dorp in het departement Isére dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het dorp is te vinden in het regionaal natuurpark van de Vercors.

Saint-Nazaire-en-Royans

Auvergne-Rhône-Alpes

Saint-Nazaire-en-Royans is een klein dorpje in het departement Drôme dat op zijn beurt deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het voormalige vestingstadje staat voornamelijk bekend om zijn historische panden en het Aquaduct over de Bourne.