Auvergne-Rhône-Alpes

Frankrijk

Indrukwekkende natuur, lekker eten, goede wijnen en fraaie dorpjes. Dat is eigenlijk in één zin een omschrijving van de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Niet voor niets dat juist dit gebied al decennia lang tot de populairste vakantiegebieden van Frankrijk behoort. Vooral Nederlanders weten iedere zomer de campings en andere accommodaties in deze fantastische regio massaal te vinden. Binnen Auvergne-Rhône-Alpes liggen bijvoorbeeld de departementen Ardèche, Drôme, Loire en Savoie. Wie op enige manier actief bezig wil zijn die kan dat hier allemaal doen. Raften, hiken, bergbeklimmen, paragliding en mountainbiken zijn populaire bezigheden in deze veelzijdige regio. In de wintermaanden staan wintersporten zoals skiën en snowboarden centraal in Auvergne-Rhône-Alpes. Wintersportplaatsen zoals Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, La Plagne en Les Menuires behoren tot de beste wintersportbestemmingen ter wereld. Natuurlijk vind je in een grote en zeer diverse regio als Auvergne-Rhône-Alpes voldoende mooie dorpen die moeite waard zijn om te bezoeken.

Grignan

Vrijwel alle elementen die je zoekt in een mooi dorp zijn aanwezig in het middeleeuwse plaatsje Grignan, met als hoogtepunt het grootste renaissance kasteel van zuidoost Frankrijk.

Grignan is gelegen in het Franse departement Drôme, dat onderdeel is van de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Onder Nederlandse toeristen is dit een vrij populaire vakantieregio, die vooral in het nabijgelegen departement Ardèche vertoeven. Grignan wordt regelmatig bezocht door Nederlanders (en andere toeristen natuurlijk) die in de Ardèche of in de directe nabijheid van het dorpje verblijven. Ook is Grignan een heerlijke plek om te stoppen als je via de Autoroute du Soleil onderweg bent van of naar je vakantieadres. In Grignan kun je heerlijk lunchen of dineren en dat vaak voor minder geld dan wat je in de wegrestaurants langs de Franse tolwegen kwijt bent. Door de ligging is het ook een ideale plek om te overnachten. Je zit hier op ongeveer duizend kilometer van Utrecht.

» meer over Grignan