Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bonneval-sur-Arc

Bonneval-sur-Arcis een prachtig dorpje in het departement Savoie. Het dorp ligt in de Maurienne vallei en is het hoogstgelegen dorp van deze vallei. Bonneval-sur-Arc is een bekend skidorp in de regio.

Het dorpsbeeld van Bonneval-sur-Arc wordt bepaald door smalle straatjes met leistenen huizen en houten balkons. Deze bijzondere uitstraling heeft ervoor gezorgd dat het dorp officieel tot de “Les Plus Beaux Villages de France” hoort. Het officiële keurmerk voor de mooiste dorpen van Frankrijk. De belangrijkste rede dat het dorp terug te vinden is op deze lijst, is dat het authentieke karakter van Bonneval-sur-Arc zo goed als onveranderd is gebleven.

De rede dat Bonneval-sur-Arc een heel andere uitstraling heeft dan de meeste dorpen in Frankrijk is dat er geen bomen groeien op deze hoogte. De eerste inwoners van het dorp waren hierdoor verplicht naar andere grondstoffen te zoeken voor het bouwen van hun huizen. Het enige wat er in de omgeving van het dorp ruim voor handen is leisteen. Dus bestaan de huizen voor het grootste deel uit leisteen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het zeer isolerend werk. De huizen zijn in de wintermaanden warm en in de zomers koel.

Bonneval-sur-Arc is bij veel wielrenners een bekend dorp. Als je de Col de l’Iseran beklimt door de Maurienne dan markeert Bonneval-sur-Arc de plaats waar de makkelijke kilometers voorbij zijn en het echte klimwerk begint. De Col de l’Iseran is al meerdere malen opgenomen in de Tour de France.

Wintersporters kunnen normaal gesproken vanaf december tot en met begin mei terecht in het dorp. In de directe omgeving van Bonneval-sur-Arc ligt ongeveer 32 kilometer aan skipistes. In het grotere gebied rondom het dorp is meer dan 300 kilometer aan skipiste te vinden. De pistes staan bekend als zeer gevarieerd en ook off-piste is er genoeg te vinden.

Hier ligt Bonneval-sur-Arc

Weersverwachting Bonneval-sur-Arc

vandaag
21° / 6°
morgen
18° / 12°
4 okt
14° / 8°
5 okt
15° / 8°
6 okt
17° / 10°
Meer weer van Bonneval-sur-Arc op klimaatinfo.nl

Meer informatie