Weersverwachting Bonneval-sur-Arc

vandaag
-6° / -10°
morgen
-10° / -13°
21 jan
-8° / -12°
22 jan
-7° / -15°
23 jan
-2° / -14°

Bonneval-sur-Arc

Waar ligt Bonneval-sur-Arc?

Externe links

De rede dat Bonneval-sur-Arc een heel andere uitstraling heeft dan de meeste dorpen in Frankrijk is dat er geen bomen groeien op deze hoogte. De eerste inwoners van het dorp waren hierdoor verplicht naar andere grondstoffen te zoeken voor het bouwen van hun huizen. Het enige wat er in de omgeving van het dorp ruim voor handen is leisteen. Dus bestaan de huizen voor het grootste deel uit leisteen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het zeer isolerend werk. De huizen zijn in de wintermaanden warm en in de zomers koel.

Bonneval-sur-Arc is bij veel wielrenners een bekend dorp. Als je de Col de l’Iseran beklimt door de Maurienne dan markeert Bonneval-sur-Arc de plaats waar de makkelijke kilometers voorbij zijn en het echte klimwerk begint. De Col de l’Iseran is al meerdere malen opgenomen in de Tour de France.

Wintersporters kunnen normaal gesproken vanaf december tot en met begin mei terecht in het dorp. In de directe omgeving van Bonneval-sur-Arc ligt ongeveer 32 kilometer aan skipistes. In het grotere gebied rondom het dorp is meer dan 300 kilometer aan skipiste te vinden. De pistes staan bekend als zeer gevarieerd en ook off-piste is er genoeg te vinden.

Foto's van Bonneval-sur-Arc