Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pont-en-Royans

Pont-en-Royans is een klein, maar idyllisch dorp in het departement Isére dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het dorp is te vinden in het regionaal natuurpark van de Vercors.

Het dorp staat bekend om zijn hangende huizen over de Bourne. Deze ongewoon overhangende huizen geven het dorp een charmant en pittoreske uitstraling. Het mooiste uitzicht op deze huizen heb je vanaf het speciaal aangelegde plateau, wat in de zomermaanden meestal goed gevuld is met toeristen. De houten balkons en de vrolijk geschilderde huizen lijken recht uit de middeleeuwen te komen. De rest van het dorp bestaat uit kleine smalle straatjes die voor een deel te krap zijn voor de auto.

Naast de hangende huizen over de Bourne zijn er in Pont-en-Royans nog enkele bezienswaardigheden te vinden. De drukstbezochte is waarschijnlijk het Musée de l’Eau. Dit bijzondere watermuseum is verrassend modern en interactief. In het museum is een waterbar te vinden waar je 1500 verschillende soorten water kunt bestellen.

De rivier de Bourne loopt als een hoefijzer rondom het dorp. Bijzonder is de metershoge waterval die vanuit het dorp via verschillende plateaus in de Bourne uitkomt. Deze plateaus zijn de plek waar de inwoners van het dorp gaan zwemmen. Het water is er net iets warmer dan in de rivier. Op andere plaatsen langs de oever van de Bourne is ruimte gemaakt voor een klein parkje en een boulevard. Er staan verschillende picknicktafels, wat het de ideale plek om even uit te rusten en te genieten van het bijzondere uitzicht.

Vanuit het dorp vertrekken meerder fiets en wandeltochten. Populaire bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Gorges de la Bourne, het natuurpark Vercors en de wandeling naar de “Drie Kastelen”. Een plek waar door de eeuwen heen drie verschillende kastelen hebben gestaan. Van de kastelen zijn nu alleen nog enkele ruïnes te vinden.

Hier ligt Pont-en-Royans

Weersverwachting Pont-en-Royans

vandaag
23° / 19°
morgen
22° / 18°
23 jul
26° / 15°
24 jul
24° / 17°
25 jul
25° / 14°
Meer weer van Pont-en-Royans op klimaatinfo.nl

Meer informatie