Weersverwachting Pont-en-Royans

vandaag
7° / 2°
morgen
4° / 0°
21 jan
3° / -2°
22 jan
1° / -6°
23 jan
2° / -3°

Pont-en-Royans

Waar ligt Pont-en-Royans?

Externe links

Naast de hangende huizen over de Bourne zijn er in Pont-en-Royans nog enkele bezienswaardigheden te vinden. De drukstbezochte is waarschijnlijk het Musée de l’Eau. Dit bijzondere watermuseum is verrassend modern en interactief. In het museum is een waterbar te vinden waar je 1500 verschillende soorten water kunt bestellen.

De rivier de Bourne loopt als een hoefijzer rondom het dorp. Bijzonder is de metershoge waterval die vanuit het dorp via verschillende plateaus in de Bourne uitkomt. Deze plateaus zijn de plek waar de inwoners van het dorp gaan zwemmen. Het water is er net iets warmer dan in de rivier. Op andere plaatsen langs de oever van de Bourne is ruimte gemaakt voor een klein parkje en een boulevard. Er staan verschillende picknicktafels, wat het de ideale plek om even uit te rusten en te genieten van het bijzondere uitzicht.

Vanuit het dorp vertrekken meerder fiets en wandeltochten. Populaire bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Gorges de la Bourne, het natuurpark Vercors en de wandeling naar de “Drie Kastelen”. Een plek waar door de eeuwen heen drie verschillende kastelen hebben gestaan. Van de kastelen zijn nu alleen nog enkele ruïnes te vinden.

Foto's van Pont-en-Royans