Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Nazaire-en-Royans

Saint-Nazaire-en-Royans is een klein dorpje in het departement Drôme dat op zijn beurt deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het voormalige vestingstadje staat voornamelijk bekend om zijn historische panden en het Aquaduct over de Bourne.

Dit bijzondere aquaduct is de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp. Het aquaduct is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw en heeft een hoogte van vijfendertigmeter. De zeventien bogen overspannen een lengt van tweehonderdvijfendertig meter. Wil je het aquaduct beklimmen dan kun je gebruik maken van de panoramalift dat scheelt behoorlijk wat traplopen. Vanaf het viaduct heb je prachtig uitzicht over Saint-Nazaire-en-Royans en zijn omgeving.

Vanaf Saint-Nazaire-en-Royans kun je een prachtige boottocht maken van dertig kilometer over de La Bourne en de Isére. Deze tocht maak je met een radarstoomboot. Tijdens deze boottocht kun je genieten van de prachtige uitzichten tussen Saint-Nazaire-en-Royans en La Sône, een tocht die alles bij elkaar enkele uren zal duren. In La Sône meer de radarboot even aan, zodat je rustig het dorp en zijn botanische tuinen kunt bezoeken.

De grot van Thaïs is een andere bekende bezienswaardigheid in de omgeving van Saint-Nazaire-en-Royans. Deze prehistorische grot staat bekend om zijn bijzondere rood met zwarte kleur en het reliëf dat in de over terug te vinden is. In de zomermaanden worden er toeristische rondleidingen in de grot gegeven. Tijdens deze rondleiding zul je alles te weten over het ontstaan van deze grot en de vuurstenen die er voorkomen. De grot bestaat uit drie verdiepingen die via smalle trappen en gangetjes met elkaar verbonden worden. In de prehistorie werden de grotten bewoond door de Cro-Magnonmens. Tijdens opgravingen in de grotten zijn verschillende gebruiksvoorwerpen en graven van deze vroege voorvaderen van de moderne mens gevonden.

Hier ligt Saint-Nazaire-en-Royans

Weersverwachting Saint-Nazaire-en-Royans

vandaag
21° / 10°
morgen
23° / 13°
15 jun
20° / 15°
16 jun
23° / 12°
17 jun
27° / 15°
Meer weer van Saint-Nazaire-en-Royans op klimaatinfo.nl

Meer informatie