Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rully

Rully is een is een klein wijndorpje in het Saône-et-Loire, dat onderdeel is van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Net als de omliggende plaatsen staat Rully bekend om zijn uitstekende Bourgognewijnen.

De omgeving van Rully wordt al bewoond sinds de prehistorie. In verschillende grotten bij het dorpje Agneux en in de directe omgeving daarvan zijn verschillende archeologische vondsten gedaan die dit onderbouwen. In de grotten zijn verschillende prehistorische muurschilderingen te zien. Het zou hierbij gaan om de oudste gedecoreerde grotten van de Bourgogne. In de tijd van de Romeinen was er een klein kamp te vinden, maar het zou duren tot de vroege middeleeuwen voordat er echt een dorp zou ontstaan. In de middeleeuwen zou het land van Rully een baronie worden, die aan verschillende edellieden zijn naam zou schenken. Nu is het een van de bekendere wijndorpen uit de regio.

Overnachten in Château Saint-Michel

Een van de bijzonderste plekken om te overnachten in de Bourgogne is in het hotel Château Saint-Michel. Dit prachtig gerenoveerde kasteel, is nog helemaal in de originele stijl met prachtige houten vloeren, maar met kamers die van alle moderne gemakken voorzien zijn. Château Saint-Michel is de ideale plek om te overnachten als je een van de Grand Vin routes aan het rijden bent.

Prijzen en informatie over Château Saint-Michel

Rully is een leuke tussenstop tijdens een van de vele wijnroutes die je kunt rijden in dit deel van de Bourgogne. Voor je het dorp inrijdt ben je omgeven door de wijnranken. Deze uitgestrekte wijnvelden, lijken oneindig voort te duren. Eenmaal in het dorp kun je een kleine wandeling maken. Voor de Marie is een kleine parkeerplaats, waar je gratis de auto kun parkeren. Vanaf de parkeerplaats loop je richting het kleine stadspark met in het midden een standbeeld van Maria met kind. Dan volg je een klein stukje de Rue de Buis. Hier steek je de weg over om de redelijk steile Rue de Murger au Cure naar boven te nemen. Voor je dit doet, zie je eerst nog de oude wasplaats en natuurlijke bron van Rully liggen.

Als je de top van de heuvel bereikt hebt, dan zie je de Eglise Saint Laurant staan. Deze gotische kerk uit de veertiende eeuw kan jammer genoeg niet bezocht worden. Mocht je nu wel naar binnen kunnen dan kun je er een drieluik van Michel Bouillot zien, dat in 2019 werd herontdekt. Achter de kerk neem je het trapje naar beneden om vervolgens oog in oog te staan met de Kapel van Saint-Michel in Meix-Saint-Michel en het Chateau Saint-Michel. Beiden uit de negentiende eeuw. Het kasteel is gebouwd in de Hausmannstijl. Deze architectonische stijl wordt toegeschreven aan Georges-Eugène Haussmann, die verantwoordelijk was voor de verbouwing van Parijs. Bij het kasteel kun je weer een steile weg naar beneden nemen om vervolgens weer uit te komen bij de auto.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Rully is te vinden net buiten het dorp; het Chateau van Rully. De geschiedenis van het kasteel gaat helemaal terug tot de veertiende eeuw, in deze periode bestond het uit niet meer een vierkante donjon en enkele ronde torens. Later zouden er grachten ophaalbruggen en andere delen toegevoegd worden. Na een grote verbouwing in de negentiende eeuw, zijn veel van de Middeleeuwse elementen verdwenen. Tegenwoordig is het kasteel in privébezit, maar kan het wel bezocht worden. Het gehele jaar voor groepen en bij reservering. In de maanden juli en augustus worden er dagelijks verschillende gegidste rondleidingen gegeven.

Hier ligt Rully

Weersverwachting Rully

vandaag
7° / 3°
morgen
7° / 2°
7 dec
3° / 0°
8 dec
8° / 3°
9 dec
8° / 4°
Meer weer van Rully op klimaatinfo.nl

Meer informatie