Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Josselin

Josselin is een kleine plaats gelegen in het departement Morbihan in Bretagne. Het plaatsje ligt aan het kanaal van Nantes naar Brest en is vooral bekend om zijn prachtige kasteel en mooie historische straatjes.

Josselin is een erg charmant plaatsje. Rondom de oude kerk vind je diverse oude middeleeuwse vakwerkhuizen in verschillende kleuren. Dit geeft een geheel een vrolijk oud karakter. De oude straatjes met kinderkopjes zijn gedeeltelijk autovrij en gevuld met restaurants en leuke winkeltjes. De kerk is een gotisch bouwwerk met een prachtige toren. Deze is voor wie dat wil gratis te beklimmen. Bovenin heb je een prachtig uitzicht over het plaatjes, de vallei met het kanaal en het kasteel. Via de vvv is een gratis rondwandeling te verkrijgen langs alle bezienswaardigheden.

Het kasteel van Josselin stamt al uit de 11e eeuw. Het werd gebouwd op een rotspunt boven het riviertje de Oust. Hoewel het diverse keren aangevallen werd en kardinaal Richelieu zelf het bevel gaf het kasteel af te breken is het nog grotendeels intact. In de stallen is een poppenmuseum gevestigd en de beneden verdieping is op gezette tijden met een gids te bezoeken. Omdat het kasteel nog steeds privé bezit is, is het niet vrij toegankelijk.

Josselin is erg leuk om met kleine kinderen te bezoeken. Bij het information toeristique zijn ze er helemaal op ingesteld. Er is een speciale rondwandeling met opdrachten waarbij de kleintjes hun eigen setje kleurtjes krijgen. Er zijn op diverse dagen rondwandelingen in middeleeuwse stijl. Op een speelse manier maken de kleintjes dan kennis met de stad. En dan is er nog natuurlijk het middeleeuwse festival, de spannende beklimming van de kerktoren en een bezoek aan het kasteel annex poppenmuseum.

Hier ligt Josselin

Weersverwachting Josselin

vandaag
9° / 3°
morgen
6° / 1°
7 dec
14° / 5°
8 dec
11° / 7°
9 dec
13° / 7°
Meer weer van Josselin op klimaatinfo.nl

Meer informatie